Zeci de mii de pelerini s-au strans la Manastirea Nicula. Minunea traita de o femeie din Buzau

Facebook
Zeci de mii de pelerini s-au strans la Manastirea Nicula. Minunea traita de o femeie din Buzau

Timp de trei zile, zeci de pelerini inconjoara in coate si in genunchi biserica de lemn din curtea manastirii Nicula din Cluj, cu ocazia sarbatorii Adormirii Maicii Domnului.


In fiecare an la mijlocul lunii august, cu cateva zile inainte de sarbatoarea Sfintei Maria, zeci de mii de credinciosi de toate varstele pornesc spre Manastirea de la Nicula. Aici se afla Icoana Maicii Domnului, pictata in anul 1681 si despre care se spune ca este Facatoare de Minuni, dupa ce in anul 1699 a lacrimat timp de 3 saptamani.

Credinciosii isi vor petrece urmatoarele doua nopti pe dealul din curtea manastirii. Au venit cu provizii de acasa, unii si au adus corturi , iar altii si au adus doar niste paturi cu care vor infrunta frigul de afara. Printre ei se numara si doamna Mioara din Buzau, care vine la Nicula de mai bine de 30 de ani si ne spune ca s-a vindecat de despresie dupa ce a atins icoana facatoare de minuni. “Medicii nu mi-au dat nicio sansa, decat sa traiesc cu medicamente toata viata. Aici m-am rugat si m-am vindecat. O minune!

In cele trei zile de pelerinaj credinciosii inconjoara in coate si in genunchi bisericuta de lemn din curtea manastirii ca o jertfa pentru iertarea pacatelor, insa cel mai asteptat moment va fi duminica la miezul noptii, atunci cand Icoana Facatoare de Minuni va fi scoasa din biserica in fata credinciosilor. Pelerinajul se va incheia luni.Vezi comentariile
loading...
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Zeci de mii de pelerini s-au strans la Manastirea Nicula. Minunea traita de o femeie din Buzau | ROL.ro