Un preot din Iasi a facut un gest impresionant pentru copiii saraci. Vezi despre ce este vorba

Facebook
Un preot din Iasi a facut un gest impresionant pentru copiii saraci. Vezi despre ce este vorba

La o mică biserică din curtea unei maternități din Iași se întâmplă un lucru impresionant. Preotul care slujește în bisericuță a devenit un adevărat părinte pentru zeci de copii sărmani.


Unii dintre copii sunt din familii amărâte, alții au rămas orfani și nu mai au unde să se ducă. Pentru patru tinere, Părintele Damaschin a închiriat chiar o casă și din sumele strânse de la credincioși le acordă fetelor și câte o bursă de 500 de lei.

Preotul Damaschin nu are o parohie obișnuită, la care să vină oamenii și să facă donații. De 6 ani, el slujește la bisericuța din curtea Maternității Cuza Vodă din Iași. Părintele se roagă pentru mamele care aduc prunci pe lume sau pentru cele care vin la spital cu probleme. Fiecare ban strâns în cutia milei este dăruit copiilor nevoiași.

61566929.jpg

Familia Agapi, dintr-o comună aflată la 50 de km de Iași, are șapte copii, dintre care cel mai mic are doar patru luni. Tatăl a suferit un atac vascular cerebral și nu are voie să facă efort, iar mama era deznădăjduită până să-l întâlnească pe preotul spitalului, la nașterea celui mai mic dintre prunci. De atunci, femeia simte că se roagă cineva pentru ea și este chemată periodic la Iași, ca să ridice haine și încălțăminte pentru copii.

copil_parinte_damaschin.jpg

Tot în spital a aflat despre acest preot cu har și Petronela, o tânără de 18 ani, orfană de mamă. Locuiește într-un sat depărtat, la 100 de km de Iași. În familia ei, cu patru frați mai mici, nu avea șanse să meargă mai departe cu școala, dar și-a făcut curaj și i-a cerut părintelui s-o ajute. Acum stă într-o locuință închiriată de părinte și este una dintre cele mai bune eleve ale Liceului Pedagogic din Iași. Petronela nu este singura tânără care a beneficiat de ajutorul părintelui Damaschin.

O altă tânără, Loredana Dominte, spune că „Ajutorul de la părinte este foarte important pentru mine pentru că tatăl meu nu are posibilitatea să îmi ofere strictul necesar de a continua studiile.”

pr.-danut-damaschin.jpg

Acest proiect al părintelui, prin care ajută oamenii nevoiași, se numește „grăuntele de muștar”, făcând trimitere către o pildă din Evanghelii. 

Acum, înainte de începerea anului școlar, părintele a cumpărat haine și rechizite pentru elevii săraci cu banii din cutia milei. Preotul Damaschin spune că singura răsplată pe care o dorește sunt notele bune.

61566928.jpg

Părintele a pus deoparte fiecare bănuț pe care credincioșii l-au lăsat în cutia milei și acum, înainte de începerea școlii, le-a dăruit elevilor sărmani rechizite și haine. A cumpărat peste 100 de ghiozdane, pe care le-a umplut cu caiete și manuale. 

61566930.jpg

"Atunci când încep școala, părinții se trezesc cu dușul rece al cheltuilelilor. Am pregătit 120 de ghiozdane, încălțăminte și treninguri pentru copiii care provin din familii frumoase, pe care noi le monitorizăm, familii copleșite de greutăți și care vor să ofere copiilor educație", spune preotul Dan Damaschin. 

151194input_file2073538.jpg

Preotul Damaschin oferă și cinci burse, ce acoperă cheltuielile cu masa și cazarea, pentru liceenii și studenții din familii nevoiașe, dornici să învețe carte.Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Un preot din Iasi a facut un gest impresionant pentru copiii saraci. Vezi despre ce este vorba | ROL.ro