Un mare SFÂNT este SĂRBĂTORIT ASTĂZI! Ce trebuie să faci și tu dacă vrei SĂ-ȚI fie BINE

Facebook
Un mare SFÂNT este SĂRBĂTORIT ASTĂZI! Ce trebuie să faci și tu dacă vrei SĂ-ȚI fie BINE

Pe 7 aprilie, în calendarul creștin ortodox este pomenit Sfântul Ierarh Gheorghe Mărturisitorul, episcopul Mitilenei.

Sfântul Gheorghe Mărturisitorul a trăit în timpul tulburărilor iconoclaste ce au marcat veacul al VIII-lea și începutul celui de-al IX-lea; martor al Sinodului VII Ecumenic de la Niceea din 787 (Sinodul a avut loc de fapt în 783 dar toate procesele verbale și hotărârile acestui sobor s-au încheiat abia în anul 787, pentru că a fost mare luptă împotriva iconoclaștilor, a împăraților iconomahi și a multor arhierei care au căzut din dreapta credință, și preoți și popor peste măsură de mult — spune istoria Bisericii).

A fost hirotonit episcop al cetății Mitilene de pe insula Lesbos, unde a slujit vreme îndelungată, dar o dată cu venirea pe tronul imperial a lui Leon (813-820) — prigonitor al iconodulilor, a fost alungat din slujba de păstor și exilat la Cherson, unde a rămas până la sfârșitul vieții.

Tot astăzi, în calendarul creștin ortodox este pomenit și Sfântul Mucenic Caliopie. A trăit la sfârșitul secolului al III-lea și începutul secolului al IV-lea, tatăl său avea rang senatorial și era din Perga Pamfiliei.

Din cauza persecuțiilor împotriva creștinilor, mama sa l-a trimis în cetatea Pompeiopolis. Ajuns aici, Sfântul Caliopie a refuzat să ia parte la o sărbătoare în cinstea zeilor și a fost dus la comandantul cetății Maximus. Sfântul Caliopie a mărturisit înaintea acestuia că este creștin. A fost supus la diferite chinuri, ca în cele din urmă să fie osândit la moartea pe cruce.

Rugăciunea pe care E BINE să o spui astazi

Dumnezeieşte într-armându-te cu curăţenia cea sufletească şi neîncetată rugăciune ţinând în mâini ca pe o suliţă, vitejeşte ai biruit cetele demonilor, Sfinte Părinte Gheorghe; cu osârdie roagă-te lui Hristos pentru noi toţi.

Îndreptător credinţei şi chip blândeţelor, învăţător înfrânârii te-a arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai dobândit cu smerenia cele înalte şi cu sărăcia cele bogate; Părinte Ierarhe Gheorghe, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Un mare SFÂNT este SĂRBĂTORIT ASTĂZI! Ce trebuie să faci și tu dacă vrei SĂ-ȚI fie BINE | ROL.ro