ULUITOR! Vezi AICI cea mai ușoară cale de a scăpa de NECAZURILE din familie și din trafic!

Facebook
ULUITOR! Vezi AICI cea mai ușoară cale de a scăpa de NECAZURILE din familie și din trafic!

În raionul Teikovsk este o porțiune de drum de vreo 500 de metri, pe care o cunosc toți șoferii care circulă pe acolo. Acea porțiune este numita „zona periculoasă”, iar oamenii de acolo îi zic „valea morții”. La ieșirea din Ivanovo spre Kohma, în partea stângă a spitalului regional, au loc mereu accidente. Ba un autobuz cu oameni se loveste de un stâlp, ba mașinile se ciocnesc între ele. Autoritățile cunosc astfel de locuri, dar nu pot preîntâmpina accidentele.

Acum câțiva ani am fost plecat pe lângă Iaroslavl. Acolo este o localitate, Tolga, iar alături o mănăstire de maici. Lângă mănăstire este un drum pe care chiar în acel an muriseră în accident patru oameni, pe aceeași porțiune. Stareța mănăstirii, maica Varvara, mi-a spus: „Părinte, ce să facem? O soră de la noi a mers cu tractorul pe acel drum și s-a răsturnat, bine că a avut doar răni ușoare”. S-au adunat câteva maici, iar eu am îmbrăcat veșmintele preoțești, am facut o slujbă de mulțumire lui Dumnezeu și am stropit cu apă sfințită întreaga porțiune cu probleme. De atunci au trecut 5 ani și nu s-a mai întâmplat nimic rău acolo, deoarece apa sfințită alunga puterea celui rău.

Odată a venit un om la mine și mi-a spus: „Părinte, taximetriștii mi-au vândut o mașină «cu ghinion», care a avut trei accidente. Eu am reparat-o, dar cum am început să merg cu ea, am și fost lovit de două ori. Ce sa fac?” Am citit lângă mașină rugăciunile de la sfințirea carului, pentru ca Domnul să o pună sub ocrotirea îngerului și pentru ca duhurile rele să nu o stăpânească; am stropit-o cu apă sfințită și am uns-o cu ulei. De atunci nu a mai avut accidente”. Sigur, odată cu rugăciunea trebuie să păstrăm și ordinea morală. Să nu înjurăm, să nu bem, căci altfel demonii vin iarăși.

În Ucraina, la locurile accidentelor se instalează cruci. În Grecia, la multe intersecții și curbe periculoase sunt zidite paraclise. Acolo ard lumânări și sunt lăsate icoane. Înseamnă că la fiecare curbă stă un înger păzitor și drumul se sfințește. Mai demult, când Rusia era sfântă, peste tot unde erau probleme cu drumul se aflau cruci sau biserici. Dar de ce existau aceste locuri neprielnice? Cauze sunt multe, dar cea mai importantă o reprezintă pacatele noastre, relația noastră cu răul. E posibil ca pe locul unde e periculos să mergi acum să se fi făcut vrăji odinioară; de aceea s-au adunat acolo duhurile necurate. La sate se întâmpla să fie câte o casă unde s-au făcut vrăji, iar după ce stăpânii casei au murit, să vină alți oameni acolo, iar casa să fi rămas „cu ghinion”: scandaluri dese, neplăceri… Dacă o astfel de casă a fost dărâmată și pe locul ei s-a construit un drum, acolo se întâmplă lucruri rele… Duhurile rele nu părăsesc acel loc.

Dar noi putem scăpa de toate acestea. Trebuie să ne adresăm preotului, să-i arătăm locurile unde se întâmplă accidente, să ne rugăm pentru iertarea pacatelor noastre, iar preotul să stropească cu apă sfințită și să citească rugăciunea specială „pentru alungarea duhurilor rele” și acestea vor fugi de acolo. Este bine să sfințim și casele, ca să alungăm și din ele puterea necurată.

Fiecare om este ca un reactor de energie, pozitivă sau negativă. Dacă omul se roagă tot timpul, rostește Rugăciunea lui Iisus, atunci toată casa lui, hainele și mâncarea se sfințesc, dar dacă înjură și face rău, atunci în jurul lui este energie negativă oriunde s-ar afla: la o coadă în alimentară, în mijloacele de transport etc. Peste tot are parte de scandaluri și supărări. De aceea, dacă vrem să avem pace cu aproapele, dacă vrem să evităm accidentele rutiere sau necazurile în familie, trebuie să respectăm legile morale, să nu facem rău nimănui și să rostim Rugăciunea lui Iisus și rugăciunea către îngerul păzitor.


Sursa: Parintele Ambrozie Iurasov, Indrumar crestin pentru vremurile de azi, Ed. Sophia.
Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea ContemporanaReclame
loading...


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


ULUITOR! Vezi AICI cea mai ușoară cale de a scăpa de NECAZURILE din familie și din trafic! | ROL.ro