UIMITOR! Iată CUM te poți îmbogăți cu bogăția pe care nu o vei pierde NICIODATĂ!

Facebook
UIMITOR! Iată CUM te poți îmbogăți cu bogăția pe care nu o vei pierde NICIODATĂ!

Părintele Dionisie, marele duhovnic român din Sfântul Munte Athos ne învață cum să ne îmbogățim în viața aceasta cu adevărata bogăție ce nu se va lua niciodată de la noi:

”De multe ori, noi căutăm lucruri sau fapte mărețe, cu care simțim nevoia să înnobilăm viața noastră, și pe care, dacă le agonisim, avem impresia că am dobândit ceva de mare preț în lumea aceasta. Aceeași abordare o avem și atunci când vrem să apreciem pe cel din fața noastră, dar iată că Hristos, Dumnezeul nostru, răstoarnă această înțelegere superficială și pune în locul ei adevărata înțelegere duhovnicească.

El ne povățuiește de pe Muntele Fericirilor, spunând: “Fericiți cei săraci cu duhul că acelora este Împărăția Cerurilor“, arătând că bogăția noastră este, de fapt, sărăcia duhovnicească.

Așa se face că noi, dacă primim învățătura lui Hristos, nu ne mai lăsăm sufletele impresionate de cele ale lumii acesteia, ci căutăm spre cele pe care Domnul ni le arată a fi prețioase și vrednice de dorit, atât pentru noi, cât și pentru frații noștri.”

 

Sursa: cuvantul-ortodox.ro
Vezi comentariile
loading...
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


UIMITOR! Iată CUM te poți îmbogăți cu bogăția pe care nu o vei pierde NICIODATĂ! | ROL.ro