TREBUIE SĂ CITEȘTI ASTA! 6 cuvinte capitale DESPRE PREOȚI ale Părintelui Arsenie Boca! VEZI AICI...

Facebook
TREBUIE SĂ CITEȘTI ASTA! 6 cuvinte capitale DESPRE PREOȚI ale Părintelui Arsenie Boca!  VEZI AICI...

Mai jos redăm 6 cuvinte capitale despre preoți și preoție ale părintelui Arsenie Boca:

1. ”Dar oare ce-aţi făcut pentru preoţi, ca să fiţi mai mulţumiţi? Cerut-aţi de la Dumnezeu un copil măcar, pe care să-l închinaţi slujirii lui Dumnezeu? Credeţi că vina o poartă numai ei? – Ei sunt fiii voştri; cum i-aţi născut aşa-i aveţi, ca oameni! Ce le băgaţi de vină? Vă trebuie preoţi mai buni? Naşteţi-i!

2. ”Preoţia Bisericii urmăreşte ca niciunul din fiii Tatălui să nu se învrăjbească în sine însuşi sau să se rupă din obşte şi din duhul dragostei lui Hristos.

3. ”De toată starea asta rea a lucrurilor are să dea seama şi poporul, căci toată decăderea e de la părinţi începătură.

4. ”Este un duh vrăjmaş care întunecă minţile oamenilor şi îi răscoală pe unii împotriva neputinţelor omeneşti ale păstorilor, dându-le impresia că nu sunt obligaţi să asculte de ei (de preoţi), fiindcă au păcate. Iisus nu a avut nici un păcat şi, cu toate acestea, ce puţini L-au ascultat!

5. ”Orice duhovnic – indiferent de bogăţia, sărăcia, cultura mai puţină, sau chiar şi sărăcia morală – este reprezentantul lui Dumnezeu, trimisul lui Dumnezeu, şi credincioşii n-au nici un motiv de-a-l ocoli.

6. ”Prin glasul slugii Sale Dumnezeu iartă, Lui te mărturiseşti în faţa altarului. Nu de la tine se cer calităţile preotului; de la tine se cere căinţa din inimă şi voinţa de-a te îndrepta.


Sursa: cuvantul-ortodox.ro
Vezi comentariile
loading...
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


TREBUIE SĂ CITEȘTI ASTA! 6 cuvinte capitale DESPRE PREOȚI ale Părintelui Arsenie Boca! VEZI AICI... | ROL.ro