SIGUR NU ȘTIAI ASTA!!! Vezi AICI ce pățești dacă VORBEȘTI DE RĂU pe alții! Părintele Arsenie FACE LUMINĂ!

Facebook
SIGUR NU ȘTIAI ASTA!!! Vezi AICI ce pățești dacă VORBEȘTI DE RĂU pe alții! Părintele Arsenie FACE LUMINĂ!

Părintele Arsenie Papacioc, de la Mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol, ne arată care este gravitatea vorbirii de rău, dar și importanța nejudecării aproapelui.

”Nu mai vorbiţi unul despre altul de rău! Vorbiţi numai de bine! Să ştii că după cuvintele tale te va judeca. Sau după cuvintele tale te vei bucura! Că este o foarte mare ruşine să vorbeşti de rău pe fratele tău de drum, în luptă cu acelaşi duşman nesuferit, diavolul!”

”Sfântul Grigorie de Nazianz spune că pentru orice cuvânt în plus dăm răspuns! Cu atât mai mult pentru orice cuvânt ruşinos! Şi zic şi eu mai departe cu atât mai rău de orice cuvânt ucigător. Căci, a vorbi de rău pe aproapele tău, te încadrează în canonul de ucidere! Ucidere cu îngăduinţă, că ai vorbit numai de rău! Vorbiţi-vă de bine!”

”Aţi observat, frăţiile voastre, că criteriul de mântuire în Evanghelie este iubirea? După asta ne va judeca: De ce n-aţi iubit?”

”Știţi că părintele acela din Pateric care era considerat mai leneș în mănăstire, îmbolnăvindu-se, a venit la el toată mănăstirea şi cu stareţul; şi el era vesel. Şi i-a spus stareţul: «Eşti vesel, frate, dar ai fost cam lenevuţ!» Şi el a răspuns: «Aşa este preacuvioase! Dar n-am vorbit de rău pe nimeni! N-am judecat! Şi dacă n-am vorbit de rău, Cel Care judecă ne-a spus: «Să nu judeci, să nu vorbeşti de rău pe nimeni, că nici Eu nu te judec pe tine!» Să nu mă judece nici pe mine Hristos, că nici eu n-am vorbit de rău pe nimeni!» Şi ştiţi ce-a zis stareţul? «Mai mult decât noi ai făcut!»

”Cu adevărat, mare este nestăpânirea limbii, cum spun sfinţii: Mare este căderea prin limbă. Vorba multă este mai mult deşertăciune decât folos, iar vorbirea de rău este o mare primejdie pe lumea aceasta, dar şi pe lumea cealaltă. Se zice că cei mai mulţi din osândiţii iadului sunt cei care ucid cu vorbirea de rău!”

”Iată, tu vorbești de rău pe cei pentru care Domnul S-a jertfit să le dovedească că-I iubește și cine îi lovește, Îl lovește și pe Răscumpărătorul lor.”

 

Sursa: cuvantul-ortodox.ro
Vezi comentariile
loading...
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


SIGUR NU ȘTIAI ASTA!!! Vezi AICI ce pățești dacă VORBEȘTI DE RĂU pe alții! Părintele Arsenie FACE LUMINĂ! | ROL.ro