Sfinții Parinți ne spun ce misiuni au ingerii

Facebook
Sfinții Parinți ne spun ce misiuni au ingerii

Sfinții Parinți spun ca ingerii sunt grupați in noua cete ingerești, iar iar fiecare ceata trebuie sa implineasca o misiune precisa intre cer și pamant.

De asemenea, cetele ingerești sunt grupate in trei trepte.

Din prima treapta  fac parte : 

1.Ceata  Serafimilor, acei ingeri care raspandesc lumina și risipesc intunericul din sufletele noastre. Serafimii aprind in sufletele oamenilor focul dragostei pentru Dumnezeu. De asemenea, principiul divin al acestei ierarhii este binele, bunastarea si bunatatea. Serafimii aduc fericirea acolo unde domnește tristetea si durerea. Tot Serafimii sunt  mesagerii optimismului si frumusetii in orice loc unde domina depresia si lucrurile urate.  

 

2. Ceata Heruvimilor ( numele lor se traduce prin revarsare de intelepciune). Toți ingerii Heruvimi  au misiunea sa reverse in lume intelegerea, frumusetea divina si armonia; ei sunt mesagerii Intelepciunii, ai Discernamantului si ai Cunoasterii.

 

3. In  Ceata Tronurilor sau a Scaunelelor sunt oranduiti ingerii purtatori de Dumnezeu; acesti ingeri se numesc asa, pentru ca" Pe dansii , ca pe niste scaune intelegatoare, se odihneste Dumnezeu Ganditor, adica nu cu fiinta, ci cu slujirea si cu darul", spune Sfantul Maxim Marturisitorul. 

 

A doua treapta a ingerilor cuprinde :  

4.Ceata Domniilor se numeste asa pentru ca acesti ingeri domnesc in mod ierarhic peste ceilalti ingeri si trimit celor care sunt "stapanitori"  puterea de a conduce  cu buna intelegere, fara conflicte, in tarile pe care Ddumnezeu incredintate lor de  Dumnezeu pe pamant 

5. Ceata Puterilor, adica ingerii care implinesc voia lui Dumnezeu; ei stapanesc planetele si stelele, dau oamenilor puterea de a prooroci si darul facerii de minuni. De asemenea, ingerii din Ceata Puterilor le daruiesc oamenilor  rabdare in necazurile intalnite in drumul lor, indeamnandu-i sa-i multumeasca lui Dumnezeu pentru ajutor. 

6. Ceata Stapanirilor se numeste astfel, deoarece ingerii din aceasta ierarhie au deplina stapanire asupra  diavolilor. Ingerii Stapanitori  ii ajuta pe oameni sa nu cada prada  ispitelor diavolesti si sa lupte cu patimile care le-ar pricinui chiar moartea. 

A treia treapta cuprinde: 

7. Ceata Incepatoriilor pentru ca ei ii stapanesc pe ingerii care sunt sub ascultarea lor, randuindu-i sa implineasca poruncile Domnului; lor le este incredintata misiunea de  a-i invata pe oameni sa-si cinsteasca conducatorii, dar ii povatuieste si pe acestia sa fie omenosi cu supusii. Ingerii acestei cete au misiunea sa pazeasca  granitele dintre tari, orasele, satele, bisericile,  pastorii de suflete si pe conducatorii popoarelor.

8. Tot din aceasta treapta fac parte Arhanghelii ; ei vestesc tainele cele mari ale lui Dumnezeu, de a descoperi prorocirile cele inalte ale ingerilor primite de oameni prin intermediul lor. Tot Arhanghelii inmultesc sfanta credinta intre oameni, luminandu-le mintea cu puterea intelegerii Sfintei Evanghelii. Sfintii Parinti au ales o zi anume pentru cinstirea tuturor ingerilor si a Sfintilor Arhangheli, calauzele oamenilor pe pamant. Nu intamplator, acestia au ales ca data de inchinare si de cinstire a soborului tuturor ingerilor ziua de 8 noiembrie: cifra 8 fiind simbolul vietii vesnice, iar luna noiembrie reprezentand a noua luna de la creatie, savarsita in luna martie.

9. Ultima ceata, cea a Ingerilor, este cea mai apropiata de oameni; ei au grija sa-i pazeasca pe oameni sa traiasca in armonie, sa-i pazeasca pe cei buni sa nu alunece in iadul  pacatelor, sa-i ridice pe cei rai sa iasa la liman prin credinta.  Fiecare inger are in paza un om, randuit la taina botezului.

 
Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Sfinții Parinți ne spun ce misiuni au ingerii | ROL.ro