Sfantul Porfirie și rugaciunea sa facatoare de MINUNI! E BINE să o spui astăzi

Facebook
Sfantul Porfirie și rugaciunea sa facatoare de MINUNI! E BINE să o spui astăzi

Sfântul Porfirie s-a născut în oraşul Tesalonic, din părinţi înstăriţi. La vârsta de 25 de ani, a lepădat grija lumească şi s-a retras în pustia Egiptului, unde a fost tuns în monahism. După cinci ani de vieţuire la o mănăstire din Egipt, Porfirie a ajuns la Ierusalim.


Acolo, a fost hirotonit preot de către Pravliu, patriarhul Ierusalimului şi i s-a încredinţat spre pază cinstitul lemn al Crucii Lui Hristos. După un timp, Dumnezeu i s-a descoperit, spunându-i: "Dă-mi Mie visteria - adică lemnul Crucii - pe care am adus-o la tine, pentru că voiesc să te însoţesc cu o mireasă cu adevărat săracă. Iar tu, luând-o, s-o împodobeşti, ca să-şi uite sărăcia cea dintâi".

Era chemarea sa la treapta de episcop în cetatea Gaza, un loc cu multe altare păgâne. Până la Sfântul Porfirie, nimeni nu a putut să cureţe cetatea Gaza de păgânism.

Auzind că vine Porfire în ţinutul lor, păgânii din Gaza i-au pus spini şi gunoi, au săpat gropi, au făcut fum necurat, ca să-l întoarcă din cale. Tot ce se întâmpla rău în cetate era pus pe seama venirii sale. Sfântul însă le răspundea prin minuni. Porfirie a cerut ajutor de la împăratul Constantinopolului şi de la Sfântul Ioan Gură de Aur, ca să risipească templele păgâne. Împărăteasa Eudoxia i-a trimis atunci bani ca să ridice o biserică.

Porfirie a distrus cele opt temple idoleşti vestite din Gaza, închinate Soarelui, Venerei, lui Apolo, Proserpinei, Ghecavei, lui Ieron, Fortunei şi lui Marnas, iar în locul unui altar dedicat zeilor a construit o biserică. Aşa a umplut Sfântul Porfirie cetatea Gaza de slavă dumnezeiască, trecând la cele veşnice în anul 420 d.H.

Rugăciune către Sfântul Ierarh Porfirie, Episcopul Gazei - Te ferește de rău!

O, preabunule Părinte Porfirie, cel ce cerți duhurile necurate și dărâmi idolii acestei lumi răzvrătite, noi, smeriții și păcătoșii robii tăi, alergăm la al tău sprijin și la al tău ajutor și cu credință te rugăm: depărtează de la noi toată lucrarea viclenilor demoni și ne mântuiește de dânșii cu rugăciunile tale. Depărtează de la noi toată moleșeala trupului și adormirea sufletului. Îndreptează-ne pe noi pe căi drepte, ca să păzim poruncile ce ni s-au dat nouă și să mărturisim credința dreaptă și adevărată, precum tu însuți ai făcut-o. Precum pe femeia manihee rău ai pedepsit-o, trimite toate duhurile necurate în locuri pustii, departe de oameni și de viețuitoarele lui Dumnezeu. Adu-ți aminte, Sfinte, de cei ce te cinstesc cu dragoste și de toți dreptslăvitorii creștini și cere de la Mântuitorul Hristos mare milă pentru sufletele noastre. Amin.
 Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Sfantul Porfirie și rugaciunea sa facatoare de MINUNI! E BINE să o spui astăzi | ROL.ro