Sfantul Mucenic Nichifor: Ce E BINE sa faci si tu astazi

Facebook
Sfantul Mucenic Nichifor: Ce E BINE sa faci si tu astazi

În fiecare an, pe 9 februarie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Nechifor.

Sfântul Nichifor a trăit în secolul al treilea, în Antiohia, Siria. Prietenul său cel mai bun era Preotul Sapriciu, însă datorită unei mici neînțelegeri, cei doi s-au distanțat și au devenit chiar dușmani.

După un timp, Nichifor și-a venit în fire și a trimis câțiva prieteni la preotul Sapriciu să-l roage să-l ierte. Pentru că nu a primit iertarea, Nichifor a mers singur la el, și căzând la picioarele lui, i-a spus: "Iartă-mă, părinte, iartă-mă pentru Domnul". Sapriciu nu i-a acordat iertare, iar Nichifor a plecat de la dânsul rușinat.

La scurt timp, au început persecuțiile împotriva creștinilor, iar Sapriciu a fost arestat. În momentul în care și-a mărturisit credința în Hristos și a refuzat să se închine idolilor, preotul a fost condamnat la moarte prin decapitare.

În acel timp a alergat Nichifor către Sapriciu să-și ceară iertare. Prigonitorii i-au spus lui Nichifor: "Om nebun ca tine niciodată n-am văzut. Iată acesta merge la moarte, iar tu cu tot dinadinsul ceri de la el iertare. Ce trebuință îți este să te împaci cu cel ce va muri îndată?" 

Însă, Sapriciu nu l-a iertat. De aceea, Dumnezeu a luat darul Său de la Sapriciu, și îndată acesta s-a lepădat de El. Sapriciu a ales să nu fie ucis, făgăduind ca va jertfi zeilor.

Văzând Sfântul Nichifor că Sapriciu s-a lepădat de Hristos, a început să strige către călăi: "Eu sunt creștin și cred în Domnul nostru Iisus Hristos, de Care Sapriciu s-a lepădat! Deci, tăiați-mă pe mine în locul lui". Călăii n-au îndrăznit să-l ucidă fără voia ighemonului și toți se mirau că de bună voie se oferă morții, strigând: "Sunt creștin și zeilor voștri nu mă închin și nu voi jertfi".

În urma acestei mărturisiri, Nichifor a fost tăiat pentru Hristos în locul lui Sapriciu.

Rugăciunea Sfântului Mucenic Nichifor pentru mântuirea sufletului

Mucenicul Tău, Doamne Nichifor, întru nevoința sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; ca având puterea Ta pe chinuitori a învins; zdrobit-a și ale demonilor neputincioasele îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui mântuiește sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.
Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Sfantul Mucenic Nichifor: Ce E BINE sa faci si tu astazi | ROL.ro