Sfânta Salvie: Planta DIVINĂ care tratează aproape ORICE AFECȚIUNE

Facebook
Sfânta Salvie: Planta DIVINĂ care tratează aproape ORICE AFECȚIUNE

Când a făcut Lumea, Dumnezeu s-a gândit la toate, lăsând fiecare lucru cu rolul lui. Fiecare plantă, floare, fiecare părticică a acestei lumi are sensul ei, chiar dacă adesea nu știm să îl găsim.    

Toate lucrurile au fost create pentru om, iar salvia este una din cele mai sănătoase plante de pe planetă. Salvia divinorum este un dar natural pentru oameni. 

Salvia (salvia officinalis – denumirea latina), vine din cuvântul „salvare”, care înseamnă „a vindeca”.

Fizicianul grec Dioscorides o folosea pentru a vindeca sangerarile, febra, piatra la rinichi si menstruatia neregulata.

Pe vremea lui Charlemagne – Charles cel Mare, salvia era plantata in toate gradinile si era considerata planta medicinala. Ea era folosita pentru a trata aproape toate bolile si a primit statusul de planta sacra.

Salvia contine ingrediente active precum uleiuri esentiale (salviol, pinen, cineol, borneol, camfor), tanine, substante amare, proteine, amidon, oxalat de calciu, saruri de acid fosforic, sare de potasiu, saruri de calciu si cativa compusi neidentificati.

Ea are efecte de vindecare deoarece curata sangele, stimuleaza mucusul din tractul respirator, secretiile de mucus din stomac si ii ajuta pe pactienti sa isi recapete apetitul. Pentru diabetici este recomandat amestecul cu coada soricelului.

Salvia este un bun anti-inflamator si se recomanda in tratarea gatului inflamat si al amigdalelor. In acest caz, cea mai indicata este gargara. Ea ajuta la tratarea reumatismului, gutei si ale problemelor nervoase care sunt asociate cu aceste boli.

Ceaiul de salvie este foarte bun pentru mamele care alapteaza deoarece consumul sau ajuta la secretia laptelui. Poate sa previna riscul pierderii de sarcina si daca este consumat des, intareste intregul organism, previne atacurile de cord si paralizia.

Este singura planta care, in combinatie cu levantica, ajuta la combaterea transpiratiilor nocturne. Anumiti doctori o folosesc pentru a trata crampe, boli ale coloanei, ale glandei si frisoane. Ei recomanda consumul a doua cesti de ceai pe zi.

Acest ceai este incredibil impotriva bolilor de ficat; reduce balonarea si te scapa de probleme intestinale, precum diareea. Frunzele ajuta chiar si impotriva muscaturilor de insecte.

Ceaiul de salvie este recomandat in special pentru amigdale inflamate, dureri de gat, abcese dentare si inflamatii ale gatului si gurii in general.

Pentru peparare, adauga 1-2 lingurite de salvie in 2 dl de apa si lasa-le la infuzat 10 minute. Ceaiul are un gust puternic si putin amar, dar este recomandat sa consumam cel putin de doua ori pe zi.Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Sfânta Salvie: Planta DIVINĂ care tratează aproape ORICE AFECȚIUNE | ROL.ro