Semn RAU! Ce s-a intamplat la izvorul parintelui Arsenie Boca

Facebook
Semn RAU! Ce s-a intamplat la izvorul parintelui Arsenie Boca

Semn rău pentru credincioşii din toată ţara. Izvorul părintelui Arsenie Boca, de la Sâmbăta de Sus, din Făgăraş, locul de reculegere a zecilor de mii de credincioşi, a secat. 


Localnicii pun acest lucru pe seama păcatelor pe care oamenii le fac tot mai des, dar mai cred că este şi un avertisment pentru toţi românii. 

La aproximativ un kilometru de Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus, la poalele munţilor Făgăraş, se află izvorul binecuvântat de părintele Arsenie Boca. Cel supranumit Sfântul Ardealului obişnuia să stea de vorbă cu oamenii la locul numit “La izvor” şi să spovedească sau să-i sfătuiască pe cei care veneau în număr covârşitor din satele învecinate.

manastirea-sambata-de-sus-si-izvorul-parintelui-arsenie-boca_0015.jpg

Părintele a vieţuit în Mănăstirea Brâncoveanu între anii 1940-1948, iar cei care l-au cunoscut spun că avea darul de a face minuni. În timp, izvorul a devenit loc de pelerinaj, mii de credincioşi venind aici anual pentru a lua apă în sticle, damigene şi chiar în butoaie, convinşi că apa este tămăduitoare.

“Este apă bună de leac. Am păstrat ani la rând o damigeană cu apă de aici şi nu s-a stricat”, a povestit pentru libertatea.ro tanti Maria C., din oraşul Victoria. “Vin o dată pe săptămână şi iau apă pentru toată familia. O folosim la băut şi la gătit şi ţine bolile şi necazurile departe de noi. Uneori, stau câteva ore la coadă, pentru că vin multe autocare cu oameni din toată ţara şi toţi vor să ia apă de la izvor. Dar eu am răbdare”, a mai povestit femeia pentru Libertatea.

manastirea-sambata-de-sus-si-izvorul-parintelui-arsenie-boca_0018.jpg

Necazul s-a abătut asupra credincioşilor în urmă cu mai bine de o lună, când izvorul a secat, rămânând un firicel de apă doar pe una dintre cele două guri de ieşire. “Păcatele noastre sunt astea”, spune şi Vasile I., din Braşov, care merge la Sâmbăta de peste 30 de ani. “A fost o vară ploioasă, nu se pune problema de secetă. Astea sunt păcatele oamenilor. Răutatea, invidia, goana după bogăţie, dezmăţul şi lipsa de morală a românilor sunt de vină. Nu-mi amintesc să fi văzut izvorul acesta secat vreodată”, mai spus omul.

“Eu am zece bidoane de cinci litri şi ca să umplu unul trebuie să aştept şapte minute şi jumătate”, a precizat braşoveanul. “Deci mai mult de o oră voi sta pentru toate zece, dar merită. Altădată le umpleam numaidecât”, a încheiat omul, grăbit să schimbe bidonul de la firicelul de apă care abia mai curge.

Sfântul Ardealului

Părintele Arsenie Boca, supranumit şi Sfântul Ardealului, s-a născut pe 29 septembrie 1910 în Viţa de Sus, Hunedoara. A fost stareţ la Mânăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus în anii ’40 şi, datorită personalităţii sale, aduna mulţimi de credincioşi din zona Făgăraşului, dornici de a-l cunoaşte şi de a primi sfaturi de la el. A fost închis la Securitatea din Braşov, dus la Canal, închis la Jilava, Bucureşti, Timişoara, Oradea.

5_1-arsenie.jpg

După ce a ieşit din închisoare a fost trimis la Prislop, apoi la Drăgănescu, dar i-a fost interzis să mai îmbrace haina preoţească. A trecut la cele veşnice în noiembrie 1989, mormântul său, care se află la Mânăstirea Prislop, din Ţara Haţegului, devenind loc de pelerinaj. Părintele a lăsat cu limbă de moarte ca rămăşiţele lui să nu fie dezgropate până la cea de-a doua venire a lui Iisus Hristos printre oameni.

Mesajul lui Arsenie Boca pentru pelerini

“Cine va bea din apa pe care Eu i-o voi da nu va mai înseta în veci, căci se va face în el izvor de apă curgătoare, pentru viaţă veşnică” (Ioan 4, 4). Acestea sunt cuvintele săpate în piatră lângă izvorul lui Arsenie Boca, creştinii care vin aici trăind cu credinţa că apa aceasta le-ar putea alina suferinţele. Drumul prăfuit de la mănăstire până la izvor este străbătut zilnic de sute de credincioşi, care fac uneori coadă mare la izvor.

izvorul-arsenie-boca-5.jpg

Părintele Vasu Nicolae, din Protopopiatul Făgăraş, are convingerea că, în curând, izvorul o să-şi reia debitul firesc. “Nu cred eu că ne lasă părintele Arsenie. Sigur este aşa doar pentru scurt timp. Eu nu am mai fost acolo de câteva luni, dar cred că o să-şi revină debitul”, a spus încrezător părintele Vasu.Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Semn RAU! Ce s-a intamplat la izvorul parintelui Arsenie Boca | ROL.ro