Se ÎNTÂMPLĂ ACUM cu Părintele Arsenie BOCA! MINUNILE care îl transformă în SFÂNT

Facebook
Se ÎNTÂMPLĂ ACUM cu Părintele Arsenie BOCA! MINUNILE care îl transformă în SFÂNT

Parintele Arsenie Boca, slujitor al lui Dumnezeu caruia i se atribuie nenumarate miracole chiar și dupa moarte, este tot mai aproape de a fi canonizat de Biserica Ortodoxa Romana (BOR).

Reprezentanții Episcopiei Devei și Hunedoarei au anunțat ca sambata a inceput procesul de recunoaștere a meritelor sale ca om placut lui Dumnezeu.

Prima ședința a comisiei teologice mitropolitane care cerceteaza viața și activitatea parintelui Arsenie Boca a avut loc sambata. Episcopia a inceput sa adune probe și marturii ale sfințeniei și vieții sale evlavioase in slujba Bisericii și a credincioșilor ortodocși. 

Procesul este unul de durata, spun reprezentanții Bisericii, insa la capatul lui Arsenie Boca iși poate face loc in galeria sfinților BOR. Dupa culegerea datelor, episcopia va intocmi un dosar pe care il va inainta Sinodului Mitropoliei Ardealului. De aici, documentul va ajunge la Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, pentru a fi analziat de comisia de canonizare.

Parintele Arsenie Boca s-a nascut la 29 septembrie 1910. A studiat la Gimnaziul ortodox "Avram lancu" din Brad (1922-1929), Academia Teologica "Andreiana" din Sibiu (1929-1933) și la Academia de "Belle Arte" din București și un stagiu de documentare la Muntele Athos. 

Hirotonit diacon a " necasatorit in 1936 și preot, la 10 aprilie 1942. La 3 mai 1940 a fost tuns in monahism la Manastirea Sambata, sub numele de Arsenie, a carei obște a indrumat-o pana in toamna anului 1948, cand a fost transferat de mitropolitul Nicolae Balan la Manastirea Prislop, redevenita atunci ortodoxa. Arestat de autoritațile comuniste in noaptea de 15-16 ianuarie 1951 și inchis la Aiud, Baia Sprie, Ocnele Mari, noua luni la Canalul Dunare-Marea Neagra.

Eliberat la 17 martie 1952 s-a intors la Manastirea Prislop, participand la slujbe, pictand și lucrand in obștea manastirii. in anul 1955 era anchetat la Timișoara, suferind alte șase luni de detenție. In anul 1969 Manastirea Prislop a fost inchisa, iar parintele Arsenie exclus din monahism, incepand perioada de pribegie prin București și alte localitați, in 1961 era angajat la Atelierele Patriarhiei, iar in 1968, pensionat. 

S-a retras la parohia Draganescu, langa București, incepand pictarea bisericii de aici. Ulterior s-a stabilit, cu o mica obște de maici, intr-o casa din Sinaia. Spre sfarșitul vieții i s-a permis sa se reintoarca la Prislop. A trecut la cele vesnice in 28 noiembrie 1989 la Sinaia si a fost inmormantat la Manastirea Prislop.

Arsenie Boca, minuni dupa moarte

Credinciosii care se confrunta cu mari probleme de viata, financiare si de sanatate, respecta un ritual si vin sa se roage la mormantul parintelui Arsenie de trei ori. 

In astfel de situatii, s-a dus vestea despre minunile care au aparut in viata credinciosilor care au venit la mormantul parintelui Arsenie de trei ori. 

Un pelerin a fost martorul a doua minuni cand a venit sa se roage a treia oara la mormamtul  Parintelui Boca: "Am venit sa ma rog cu sotia si cu mama la mormantul parintelui Arsenie de trei ori. Auzisem in randul pelerinilor ca, pentru rezolvarea problemelor grave, este bine sa te rogi de trei ori. Cand vii in pelerinaj a treia oara la mormantul Parintelui este bine sa-i multumesti parintelui Arsenie si apoi sa astepti ca dorinta ta sa se implineasca. Am adus-o si pe mama si am lasat-o sa ne astepte- pe mine si pe sotie-, la poalele dealului, deoarece era bolnava si nu avea putere sa  parcurga drumul pana la mormantul Parintelui. Medicii mi-au spus ca mama are o tumora in gat care trebuie operata foarte repede, pentru ca  se va sufoca si nu va mai putea sa inghita mancarea. Mama n-a vrut sa se opereze si a spus ca ea crede in puterea rugaciunii si in ajutorul Parintelui Boca.

Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Se ÎNTÂMPLĂ ACUM cu Părintele Arsenie BOCA! MINUNILE care îl transformă în SFÂNT | ROL.ro