Advertisement
Sarbatori
19 ianuarie: pomenirea Sfântului Macarie cel Mare, unul din cei mai mari asceți ai creștinismului
Sfântul Macarie cel Mare, cunoscut și sub numele de Macarie Egipteanul, este unul din marii sfinți ai creștinătății, și a trăit în primele veacuri creștine, în vremea Sfântului Antonie cel Mare (sec. III-IV).
Ajunul Bobotezei: De ce ținem post negru astăzi?
Darurile duhovnicești  și bucuria nespusă a întâlnirii cu Mântuitorul Hristos continuă și prin  proslăvirea Botezului Domnului, numită atât de frumos de înaintașii noștri, Teofania ori Boboteaza.
9 decembrie: MAREA SĂRBĂTOARE a Zămislirii Sfintei Fecioare Maria de către Sfinții Ioachim și Ana
Astăzi prăznuim Sfânta Zămislire a Maicii Domnului de către Sfinții Ioachim și Ana. Acest important eveniment în lucrarea de mântuire a lumii a avut loc în felul următor:
27 octombrie - Sfântul DIMITRIE cel NOU. Ce să NU faci în această zi!
Creștinii ortodocși îl sărbătoresc în data de 27 octombrie pe Sfântul Dumitru cel Nou sau Sfântul Cuvios Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureștilor.
Acoperământul Maicii Domnului. De ce TOȚI CRESTINII trebuie să se roage astăzi Sfintei Măicuțe
În prima zi a lui octombrie, Biserica Ortodoxă sărbătorește ACOPERĂMÂNTUL MAICII DOMNULUI, cunoscut în popor și ca Pocroave, un praznic cu adânci semnificații în viața creștinilor. Este un moment în care rugăciunile de ajutor și ocrotire la Maica Domnului fac minuni. Acoperamantul Maicii Domnului îi ține sub protecția lui pe toti creștinii care vor să fie feriți de încercări și suferințe peste puterile lor.
Înălțarea Sfintei Cruci, cea mai veche mare sărbătoare a creștinătății!
Înălțarea Sfintei Cruci - o sărbătoare mare despre care toți creștinii trebuie să știe
14 septembrie: ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI, una dintre cele mai IMPORTANTE SĂRBĂTORI ale CREȘTINISMULUI
Importanţa Sfintei Cruci, simbol al Jertfei Mântuitorului pentru Biserică, Mireasa Sa, a fost subliniată încă din timpul Sfinţilor Apostoli şi a fost, odată cu trecerea vremii, legată de slujbele bisericeşti, până când acest praznic a ajuns unul de referinţă în calendarul Bisericii Ortodoxe.
Spunem sau nu „La mulți ani!” mâine, de Adormirea Maicii Domnului? Toți credincioșii trebuie să știe
De vreo câțiva ani, în prag de 15 august, când este prăznuită Adormirea Maicii Domnului, rețelele de socializare se inflamează: „Trebuie să le spunem La Mulți Ani Mariilor și Marianilor?” Mulți susțin că, fiind vorba de moartea Maicii Domnului, așadar un eveniment trist, urările sunt nepotrivite și trebuie păstrate pentru 8 septembrie, la Nașterea Maicii Domnului.
Adormirea Maicii Domnului: Ce nu au voie femeile să facă înainte de Sfânta Maria
Femeile însărcinate nu au voie, în ziua de 14 august, premergătoare sărbătorii Sf. Maria, să facă niciun fel de treabă casnică sau să muncească dacă vor să aibă parte de o naştere uşoară şi un copil sănătos.
E CRUCE NEAGRĂ în calendar! Ce MARE SFÂNT sărbătorim astăzi si ce e bine să faci si tu
Credincioșii ortodocși îl prăznuiesc astăzi pe Sfântul Ierarh Nifon, Patriarh al Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti.
Sarbatoare MARE! E cruce NEAGRĂ! Ce trebuie să faci și tu astăzi
Sfantul Ioan Iacob Hozevitul este praznuit de credincioșii ortodocși in fiecare an, pe data de 5 august.
POSTUL SFINTEI MARII: Ce trebuie să faci în Postul Adormirii Maicii Domnului pentru spor şi sănătate
Creștinii ortodocși intra astazi în Postul Adormirii Maicii Domnului sau al Sfintei Maria Mare. Acesta începe pe 1 august şi se încheie pe 15 august, odată cu sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.
Astăzi o sărbătorim o mare Sfânta, careia multe romance ii poarta numele
Crestinii ortodocși, dar și cei catolici, o prăznuiesc astăzi pe Sfânta Mironosiţă și Întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena.

Stiri Sarbatori | ROL.ro