S-a ÎNTÂMPLAT ieri: Peste 5.000 de persoane au luat parte la hramul Mănăstirii Prislop

Facebook
S-a ÎNTÂMPLAT ieri: Peste 5.000 de persoane au luat parte la hramul Mănăstirii Prislop

Peste 5.000 de credincioși au luat parte, duminică, la ceremonialul religios prilejuit de hramul Mănăstirii Prislop, pelerinii veniți din mai multe județe ale țării rugându-se la mormântul părintelui Arsenie Boca, supranumit și ''Sfântul Ardealului''.

Chiar dacă numărul pelerinilor a fost mare, nu au fost probleme în ceea ce privește ordinea publică și desfășurarea traficului rutier, persoanele care au luat parte la acest eveniment înțelegând să respecte indicațiile forțelor de ordine.

Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din partea SMURD, după ce au acuzat probleme de sănătate, majoritatea având tensiunea arterială ridicată.

''Nu au avut loc evenimente deosebite, cu toate că a fost un aflux foarte mare de persoane, misiunea fiind dusă la final în cele mai bune condiții. Le mulțumim tuturor participanților pentru comportamentul avut pe timpul sărbătorii'', a declarat purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara, Nicolae Bocâncă.

Acesta a precizat că măsurile de ordine publică au fost derulate în comun cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Hunedoara.

Mănăstirea Prislop are două hramuri: pe 8 mai, de sărbătoarea Sfântului Ioan Evaghelistul, și pe 14 septembrie, de Ziua Crucii.

Cu o istorie de șase secole, Mănăstirea Prislop a fost ctitorită de Sfântul Nicodim, cunoscut pentru faptul că a îndrumat și reorganizat monahismul românesc din a doua jumătate a secolului al XIV-lea.

Al doilea ctitor este Domnița Zamfira, care a restaurat biserica mănăstirii și a refăcut pictura în frescă între anii 1564 — 1580.

Cel de-al treilea ctitor este părintele Arsenie Boca. După ce a lucrat la consolidarea dealului din apropiere, părintele a reușit să ridice clopotnița din lemn și piatră, iar în anul 1955 a început lucrările de restaurare a bisericii.

Pe lângă cele două hramuri, la mănăstire se mai sărbătoresc datele de 13 septembrie — Sfântul Ioan de la Prislop, 28 noiembrie — ziua de pomenire a părintelui Arsenie Boca și 26 decembrie — Sfântul Nicodim, informează agerpres.ro.Vezi comentariile
loading...
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


S-a ÎNTÂMPLAT ieri: Peste 5.000 de persoane au luat parte la hramul Mănăstirii Prislop | ROL.ro