Rugăciuni PUTERNICE pentru Postul Mare. Scapă de cele mai MARI NECAZURI de zi cu zi

Facebook
Rugăciuni  PUTERNICE pentru Postul Mare. Scapă de cele mai MARI NECAZURI de zi cu zi

Postul Mare este ocazia perfectă pentru a ne ruga, puterea rugăciunilor din această perioadă fiind atât de sporită încât poate îndeplini dorințe. 

V-am pregătit o serie de rugăciuni folositoare, pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă cei mai mulți dintre noi. Acestea au o putere duhovnicească extraordinară.

Rugăciunea aleasă poate aduce pace și liniște sufletească, vindecarea de boli, bucuria de a avea o căsătorie reușită, ori chiar binecuvântarea cu o naștere ușoară.

Rugăciune pentru iertarea semenilor
”Chiar și atunci când cunosc valoarea iertării, mulți oameni nu sunt siguri că vor putea ierta pe deplin,  și că vor putea uita lucrurile care i-au rănit. Dar, trebuie ştiut că a ierta este în natura vieții, că este firesc să te eliberezi de ce este rău în trupul tău. De multe ori, iertarea deplină nu se întâmplă peste noapte. Iar, a ierta,dar a nu uita, nu este, de fapt,o iertare deplină. Mai ales atunci când rănile sunt foarte adânci, iertarea este deseori un proces care se face în trepte. Uneori ai nevoie să ierți o persoană de mai multe ori până simți că poți trece cu adevărat peste reziduurile emoționale ale trecutului. Însă, pe măsură ce inima ta își  regăsește liniștea, în suflet se va produce o schimbare. Fiecare gest de iertare și eliberare este un act de vindecare a sufletului şi de apropiere de Dumnezeu. Când practici iertarea în mod regulat, te simți mai ușor și-ți dezvolți capacitatea de a fi flexibil, de a arăta compasiune, de a iubi pe aproapele tău. Căci iertarea este prima condiție a iubirii. Cine nu poate să ierte este o fiinţă nefericită, căci nu poate nici să iubească...”

Rugăciune pentru alugarea supărării la necaz
”Părinte drept, Adevărat și Desăvârșit prin ofranda durerilor Maicii Domnului, Sfânta între Sfinte la picioarele Crucii în Viața pământeană a Domnului Iisus și astăzi în cer,Te rog Doamne, cu umilință, binevoiește  să accepți cererea mea. O,Doamne Iisuse, adu-Ți aminte de lacrimile de sânge și ulei ale Aceleia care Te-a iubit mai mult ca orice pe pământ și care te iubește acum cu și mai mare ardoare în cer. O,Doamne Iisuse Hristoase, Mântuitorul nostru , ascultă implorarea mea și cererea mea prin lacrimile de sânge și de ulei, prin durerile Preasfintei Tale Mame, oferite pentru noi.  O,Mamă a Domnului Iisus, și a mea, prin lacrimile Tale, arată-mi prin puterea lor că sunt copila Ta, așa cum îți cer binecuvântarea Ta solemnă și, cu smerenie prin această rugaciune, mă rog să primești iubirea mea. Fie ca rugăciunea aceasta către Maica Domnului să fie "Izvor de Bucurie", pentru numele Tău Cel Sfânt, în vecii vecilor. Amin.”

Rugăciunea Părintelui Arsenie Boca rostită dimineața
Una dintre cele mai cunoscute rugăciuni ale Părintelui Arsenie Boca, pe care duhovnicul o rostea în fiecare dimineață pentru limpezirea sufletului, a fost interzisă de comuniști și publicată după căderea regimului Ceaușescu.

”Rugăciunea de dimineaţă scrisă de Părintele Arsenie Boca constituie un ajutor real în dezvoltarea unui alt mod de a începe ziua la păşirea în lumea Pământului, în fiecare dimineaţă. Acest mod nou de a ne raporta la fiecare zi ne sprijină în strădania interioară de a deveni mai morali, mai responsabili şi mai conştienţi de ceea ce este esenţial cu adevărat pentru viaţa omului în raport cu cele veşnice, cu eternitatea", spune prof. dr. Sebastian Stănculescu de la Universitatea Bucureşti într-un articol despre Rugăciunea de dimineaţă a părintelui Arsenie Boca.

"Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă ca astăzi, toată ziua, să mă lepăd de mine însumi, deoarece nu se ştie din ce nimicuri mare vrajbă am să fac şi astfel, ţinând la mine, să Te pierd pe Tine. Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, că nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată păcătuiesc în tot ceasul. Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochii minţii, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind în noi inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţă în care Te ţinem bolnav, flămând şi fără haină, aşa risipind în deşert zilele noastre, umbriţi şi dosădiţi până la pământ. Doamne, Cel ce vii între oameni în taină, ai mila de noi şi pune foc temniţei, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre şi fă lumină sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, împreună cu Tatăl şi cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi mintea rămân neputincioase

Doamne, Cel ce vii în taină, ai mila de noi, căci nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvârşiţi şi cât eşti de aproape de sufletele noastre şi cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre. Ci luminează cu lumina Ta peste noi, ca să vedem lumină prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viaţa Ta. Lumina şi Bucuria noastră, slavă Ţie! Amin".

Rugăciune către Maica Domnului pentru naștere ușoară
”Împărăteasa mea mult milostivă, nădejdea mea, o Maica lui Dumnezeu, bucuria celor necăjiţi, ajută-mă că sunt fără ajutor, mijloceşte Tu şi roagă-te  Fiului tău, Hristos, Dumnezeul nostru, să-mi lumineze mie timpul acesta în care port un prunc în pântece şi să-i uşureze greutatea sarcinii nevrednicei tale roabe  ( numele celei care se roagă)  şi să dăruiești binecuvântarea Sa peste pruncul pe care îl voi naşte. O, Preaslavită Maică a lui Dumnezeu, miluiește-mă, pe mine, roaba ta, și să vii întru ajutorul meu în vremea durerilor, pe care le rabdă toate fiicele Evei în timpul nașterii.

Ceea ce ești binecuvântată între femei, adu-ți aminte cu ce bucurie și dragoste te grăbeai să ajungi la ruda ta Elisabeta când aceasta a rămas însărcinată și ce minune s-a arătat cu mama și cu pruncul din pântecele ei. Din nesecata ta milostivire, dăruiește-mi și mie, umilei tale roabe, naștere ușoară !  Bucuria negrăită de care s-a umplut inima ta feciorelnică la nașterea Fiului și Dumnezeului tău să-mi aline durerea! Mântuitorul tău născut de tine să mă păzească de moartea care curmă viața multor mame la naștere și să se numere rodul pântecelui meu în rândul aleșilor lui Dumnezeu! Căci nu ştiu alt ajutor mântuitor şi nici altă nădejde de scăpare ca să ne păzească şi să ne apere, pe mine, păcătoasa şi pe pruncul meu. Amin!”
Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Rugăciuni PUTERNICE pentru Postul Mare. Scapă de cele mai MARI NECAZURI de zi cu zi | ROL.ro