Puterea MIRACULOASĂ a sfințirii casei! Te SCAPĂ de toate NECAZURILE! Vezi AICI..

Facebook
Puterea MIRACULOASĂ a sfințirii casei! Te SCAPĂ de toate NECAZURILE! Vezi AICI..

Știm că lumea e ocrotită de un înger al lui Hristos, la fel și fiecare țară, oraș sau sat. Sfințind apartamentul sau casa, preotul îl cheama pe Duhul Sfânt prin rugăciunile sale și alungă duhurile rele dintr-o încăpere. Aceasta este sfințită, dedicată Domnului și se află sub ocrotirea îngerului localității respective. Îngerul ocrotește locuința cu condiția ca acolo să se trăiască normal, potrivit moralei creștine.

Îmi amintesc un caz: Slujeam la o parohie în raionul Iuretk, regiunea Ivanovo. La bucătărie lucra o femeie pe nume Raisa. Ea povestea că bărbatul ei era bețiv, o bătea, înjura. S-a ajuns până acolo încât nu se mai putea locui cu el în aceeași casă. Raisa spunea: „Am chemat atunci preotul și a sfințit casa. Seara a venit soțul meu de la serviciu, iar eu mă temeam ca nu cumva să-și dea seama că s-a sfințit casa. La un moment dat nu l-am mai văzut. Au trecut cam 15 minute și am hotărât să ies afară să văd ce se întamplă. Se culcase în paie. Nu era beat. L-am întrebat atunci de ce stă acolo și l-am poftit în casă. El mi-a spus: «Nu pot, nu am loc acolo». Eu am insistat să intre. El s-a târât atunci până în casă, a tras pe podea aparatul radio și a spus: «Aici, pe dușumea, mă simt mai bine». Atunci m-am minunat tă putere poate avea sfințirea unei case”.

Nu demult o fată mi-a povestit că se afla în apartament, singură, pe când părinții erau plecați în concediu. Noaptea s-a trezit și a văzut cum dinspre televizor venea spre ea o figura albă… S-a speriat foarte tare atunci. Nu a putut să mai doarmă și s-a rugat toată noaptea. M-a chemat să sfințesc apartamentul. La cateva zile după sfințire au venit și părinții. Ei sunt necredincioși, mama nefiind botezată. Mama, de îndată ce a intrat în casă, s-a oprit în prag și a spus: „Ce s-a întâmplat? Nu recunosc apartamentul. Ce ai făcut aici?” Fata i-a explicat totul. Mama a văzut apoi pe perete semnele în formă de cruce și a zis: „Să nu-i spui tatălui tău, că se va supăra”.

Sigur că puterile demonice care trăiesc în om simt dacă apartamentul sau casa este sfințită. Ele nu mai pot locui acolo, căci le arde focul harului. Când se spune că în casă locuiește un spirit înseamnă că într-o casă nesfințită locuiește un demon. Exista oameni fără minte care bagă înainte de toate o pisică în casă, și nu icoane sau cărți sfinte. Nu sfințesc casa cu apă sfințită, ci încearcă să facă pace cu duhul rău de acolo. Aceasta se întâmplă destul de des, din păcate.

Nu demult am sfințit o grădiniță, iar acolo erau cam 400 de copii. Am sfințit toate încăperile, iar în una nu am putut intra, fiindcă nu găseau cheia. Ce se întâmplase, de fapt? Tocmai în această încăpere avuseseră loc ședințe spiritiste…, iar acea cameră așa a și rămas, nesfințită.


Sursa: Parintele Ambrozie Iurasov, Extras din volumul „Indrumar creștin pentru vremurile de azi”, Ed. Sophia.
Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Puterea MIRACULOASĂ a sfințirii casei! Te SCAPĂ de toate NECAZURILE! Vezi AICI.. | ROL.ro