Profetia care ne da FIORI: „Din SIRIA va incepe razboiul!”

Facebook
Profetia care ne da FIORI: „Din SIRIA va incepe razboiul!”

În contextul în care lucrurile se precipită într-o posibilă intervenție militară în Siria, a devenit iarăși evidentă una dintre multele profeții ale Părintelui Paisie (Aghioritul). 

Au fost voci care susțineau că profeția ar fi fost inițial spusă de părintele Antonie din Sietista, care, potrivit surselor care circulă pe internet, ar fi afirmat despre războiul mondial cu puțin timp înainte de cuvioasa lui adormire: „Când va începe din Siria … se va generaliza”.

Totuși adevărul s-a restabilit, se pare că această profeție aparține aceluiași Părinte Paisie, căruia îi este atribuită încă o frază care afirmă categoric: „Din Siria va începe al treilea război mondial! Rugați-vă neîncetat!” 
  
Distrugerea orașului Damasc, capitala Siriei, ar fi fost însă prezisă de acum 2.500 de ani, cred unii creștin, scrie efemeride. ro.
  
Potrivit unor bloguri creștine, un fragment din Vechiul Testament vorbește exact despre acest subiect. Este vorba despre un citat din Cartea lui Isaia, capitolul 17: “Iata, Damascul este scos din numărul cetăților și a rămas o grămadă de ruine”. 
  
Chiar dacă unii creștini cred în adevărul acestei profeții și așteaptă împlinirea ei, cei mai mulți teologi spun că textul nu trebuie interpretat literal. “Nu putem interpreta așa Biblia, ar fi absurd. Este un text antic și vorbește despre evenimente din trecut. Nu putem compara acum Statele Unite cu anticul Babilon. Nu putem face astfel de conexiuni”, spune profesorul Walter Brueggmann, de la Seminarul Teologic Columbia. 
  
Capitolul 17 din Isaia nu este singurul în care Siria este menționată în Biblie. Iisus însuși nu a călătorit, probabil, niciodată în Siria modernă, dar apostolul Pavel, al doilea cel mai faimos lider creștin, a fost convertit la creștinism în afara Damascului. 
  
Pe de altă parte, biserica din Antiohia, Siria (un oraș aflat la aproximativ 96 de kilometri de Alep), a devenit un refugiu pentru primii creștini care au fugit de persecuție din Ierusalim, după ce Ștefan, primul martir al creștinismului, a fost omorât cu pietre. 
  
Regiunea siriană a dat naștere primilor teologi ai creștinismului, precum Sf. Ignatie, episcop al Antiohiei, Ioan Gură de Aur, contemporan cu Augustin și Ioan din Damasc. Vezi comentariile
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Profetia care ne da FIORI: „Din SIRIA va incepe razboiul!” | ROL.ro