Postul Paștelui: Ce trebuie să facă toți creștinii în SĂPTĂMÂNA ALBĂ

Facebook
Postul Paștelui: Ce trebuie să facă toți creștinii în SĂPTĂMÂNA ALBĂ

Duminică, 6 martie, e lăsata secului de carne, duminica viitoare, lăsata secului de brânză, iar între ele se întinde săptămâna albă. 


O săptămână în care se găteşte şi se mănâncă fără carne, pentru a uşura trecerea la interdicţiile aduse de Postul Paştelui, ce începe pe 14 martie.

Duminică, 6 martie, este Duminica Înficoşatei Judecăţi (a lăsatului sec de carne) și ziua în care se mănâncă pentru ultima dată carne. De luni, 7 martie, până duminică, 13 martie, este dezlegare la brânză, lapte, ouă şi peşte. De aceea, săptămâna aceasta este cunoscută, în popor, şi ca ”săptămâna albă”.

Ce sa nu faci in Postul Pastelui

1. Nu fi lacom. În Postul Pastelui trebuie să dai dovada de bunatate si intelegere fata de cei din jur. In Post, ne limpezim mintea pentru lucrarea spirituala, iar pacate precum lacomia ne uratesc sufletul in fata Domnului.

2. Nu consuma carne si alte preparate de la animale si nu bea alcool, in afara de zilele cu dezlegare la vin, in care, evident, poti consuma doar bautura din struguri. Hrana in sine nu este rea, insa trebuie sa ne jertfim in fata Domnului mai ales cand consumam carne din fapturi pe care tot El le-a creat.

3. Nu te lăuda cu succesele tale. Chiar daca ai o viata abundenta, in Postul Pastelui ostentatia este vazut ca un pacat capital.

4. Nu canta si nu dansa. Postul Pastelui ne aminteste de rastignirea lui Hristos pe cruce, iar chiuitul si petrecaritul intr-o astfel de perioada este la fel cu veselirea la o inmormantare. Cand mergi la inmormantare, respecti trecerea in nefiinta a celui ingropat si durerea pe care o simt apropiatii.

5. Nu uita sa te rogi si sa mergi la biserica. In Postul Pastelui, Biserica savarseste Liturghia Darurilor mai Inainte Sfintite, in zilele de miercuri si vineri.


Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Postul Paștelui: Ce trebuie să facă toți creștinii în SĂPTĂMÂNA ALBĂ | ROL.ro