Pilaf cu roşii şi dovlecei. Cum prepari această mâncare gustoasă de POST

Facebook
Pilaf cu roşii şi dovlecei. Cum prepari această mâncare gustoasă de POST

Pilaful cu roşii şi dovlecei conţine doar ingrediente vegetale şi este extrem de gustos. Iată cum îl preparaţi!

Ingrediente:

4 roşii, 3 dovlecei mărunţi, 200 gr orez cu bobul lung, o ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 linguri ulei de măsline, 200 ml zeamă concentrată de legume, 1 fir de tarhon, sare, piper.

Mod de preparare:

Curăţaţi roşiile de pieliţă şi tăiaţi-le bucăţele. Spălaţi dovleceii, ştergeţi-i şi tăiaţi-o felii. Ceapa curăţată tăiaţi-o rondele şi presaţi sau zdrobiţi căţeii de usturoi.  Prăjiţi într-o tigaie ceapa în uleiul încins, iar când se îngălbeneşte uşor adăugaţi usturoiul şi amestecaţi-le bine. Puneţi şi orezul în tigaie, turnaţi zeama de legume, amestecaţi şi lăsaţi să fiarbă circa 15 minute la foc mic.

Încorporaţi roşiile şi dovleceii şi lăsaţi să fiarbă câteva minute. Adăugaţi sare, piper şi răsturnaţi orezul cu legume pe un platou, presăraţi-ş cu tarhonul tăiat cu foarfeca şi serviţi-l imediat.

Dacă vreţi ca orezul să aibă un parfum mai exotiv, înainte de a-l pune în tigaie, adăugaţi la ceapa şi usturoiul care s-au prăjit două linguriţe de seminţe de chimen.

Rețetă preluată din Formula As






Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana





Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Pilaf cu roşii şi dovlecei. Cum prepari această mâncare gustoasă de POST | ROL.ro