Părintele Florin Danu, tatăl a 60 de copii!

Facebook
Părintele Florin Danu, tatăl a 60 de copii!

Din pricina sărăciei, a educației precare și a răcirii credinței, tot mai multe localități din mediul rural ajung să fie părăsite sau cu o populație prea îmbătrânită pentru bunul mers al comunităților sătești.

6.jpg

Aceeași soartă putea să o aibă și satul Lada din comuna Tătărăștii de Jos, județul Teleorman, dacă pronia dumnezeiască nu îl trimitea pe Părintele Florin Danu să înceapă o lucrare minunată în această comunitate ce ajunsese într-o situație disperată.

În această comună ce numără 400 de suflete, majoritatea sunt persoane fără loc de muncă, ce își duc traiul din ajutoarele primite de la stat sau din ce câștigă muncind cu ziua în localitățile mai răsărite din vecinătate.

Având o viziune limpede asupra faptului că viitorul unei localități sunt tinerii, Părintele Florin Danu și-a asumat încă de la început ca o parte însemnată a activității sale în acest sat să fie tocmai vlăstarele cele mai curate ale satului – copiii. 

2.jpg

Preotul Florin Danu, tânăr cu vârsta dar înțelept duhovnicește, a devenit un părinte și mai mult decât un părinte pentru cei 60 de copii pe care i-a luat în grijă, călăuzindu-i pe aceștia cu multă răbdare și nețărmurită dragoste pe calea către o viață demnă, bine întemeiată din punct de vedere moral și străjuită de bucurie și nădejde.Centrul Social Sf. Nectarie


4.jpg

Acum doi ani, Părintele Florin a început construcția unui centru social ce poartă numele Sfântului Nectarie, și care este gândit să aibă cantină socială, bibliotecă, o sală de activități pentru copii (engleză, germană, pictură ș. a.), un birou de mediere, două cabinete medicale și șapte dormitoare.

Banii se strâng din donații de la oamenii de bine, în acest moment dându-se în funcțiune doar cantina sociala, unde în fiecare zi cei 60 de copii și 20 de bătrâni primesc o masă caldă: ”Noi facem masa în fiecare zi, 80 de porţii pentru copii şi bătrâni, o parte mănâncă la centru, la alţii le livrăm acasă. Avem nevoie de continuitate, avem nevoie de ajutor mai mereu”, spune părintele Florin Danu. Masa pentru 80 de persoane pe zi costă între 400 şi 600 de lei, bani pentru care părintele face apel către toți oamenii care pot și vor să ajute.


Excursie la munte

Tot datorită părintelui Florin, copiii din Lada au fost în acest an într-o frumoasă excursie la munte:

7.jpg

„Am mers cu 62 de copii două zile la munte. Am vizitat castelul Bran, Dino Parc, cetatea Râşnov şi mănăstirea Caraiman. Banii pentru transport, cazare, masă, intrări la obiective au provenit tot din donații și sponsorizări”, spune părintele Danu. Pentru majoritatea acestor copii, această excursie a fost singura de care s-au bucurat în această vacanță de vară.
Apel la ajutor

Pentru a se putea susține pe termen lung activitatea acestui centru, Părintele Florin face apel pentru donații către toți cei care au posibilitatea să ajute, fiecare după puterea sa. Este nevoie de bani, alimente, produse de curățenie, materiale de construcții, haine, încălțăminte, orice ajutor fiind mai mult decât binevenit.

Contul Asociației Mana Cerească deschis la BCR este următorul: RO37RNCB0248125864690001.

Donații online (direct cu cardul, printr-o conexiune securizată) se pot face la această adresă: Asociația Mana Cerească .

Pentru mai multe detalii legate de lucrarea filantropică a Părintelui Florin Danu și a asociației sale, puteți vizita și pagina de Facebook a Părintelui, făcând click AICI.

5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Părintele Florin mulțumește tuturor pentru ajutor și rugăciuni, asigurându-i pe donatori și de pomenirea lor la sfintele slujbe.

3.jpg
Vezi comentariile
loading...
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Părintele Florin Danu, tatăl a 60 de copii! | ROL.ro