Parintele care are grijă de 70 de suflete! Afla si tu povestea lui

Facebook
Parintele care are grijă de 70 de suflete! Afla si tu povestea lui

Preotul Florin Danu de la parohia Lada, din Teleorman, are grijă de peste 70 de suflete. Pe unii dintre copii îi îmbracă, pe alţii îi hrăneşte sau îi poartă la şcoală şi pentru toate astea îl ajută Dumnezeu şi alţi oameni.

Părintele Danu are un Ong prin care strânge banii iar ajutorul îl cere pe Facebook. Părintele şi-a luat responsabilitate mare pe umeri, dar îşi aminteşte în fiecare zi că legea nu îl ajută să aibă siguranţa zilei de mâine. Mulţi oameni mari au pus umărul. Într-un singur an, în curtea parohiei s-a înălţat o casă pentru tot satul, unde se mănâncă, se învaţă ori se fac planuri de viitor.

centru-social-florin-danu.jpg

Bisericuţa din satul Lada, comuna Tătărăştii de Jos, judeţul Teleorman, devine neîncăpătoare în zilele de duminică, fiindcă zeci de copii din sat şi din localităţile vecine vin la liturghie. Copiii nu vin, însă, doar pentru slujbă, ci mai ales pentru lecţiile de după şi nu îl privesc pe părintele Florin Danu doar ca pe un preot, ci şi ca pe un profesor. El îi ajută la învăţătură pe copiii din sat care nu au bani de meditaţii şi nici posibilitatea unor activităţi extraşcolare.

La centrul social părintele vrea să continue,  prin asociaţia „Mana cerească“, proiectul educaţional început cu copiii din sat. „Vom avea sală pentru lecţii. Centrul social va avea o cantină socială destinată în principal copiilor.  Cei care pleacă la şcoală să plece mâncaţi, iar cei care se întorc de la şcoală să vină să mănânce. Centrul mai are în proiect un cabinet medical, pentru cei care nu-şi permit să meargă la consultaţii contra cost, şi vom avea voluntari un stomatolog şi un medic de familie. Proiectul mai prevede un birou de mediere, o bibliotecă şi două dormitoare de cazare temporară pentru mamele din sat cu probleme“, explică preotul, pentru adevarul.ro.

florin-danu-copii.jpg

În timpul săptămânii, preotul Danu e șofer pentru un lanț de farmacii. Cu toate acestea găsește timp să posteze pe Facebook, să caute voluntari care să-l ajute pe șantier sau să caute oameni care sunt dispuși să doneze diverse lucruri pentru casa copiilor sărmani din sat.


Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Parintele care are grijă de 70 de suflete! Afla si tu povestea lui | ROL.ro