Păpădia, MEDICAMENT împotriva mai multor boli

Facebook
Păpădia, MEDICAMENT împotriva mai multor boli

Păpădia este cunoscută pentru majoritatea oamenilor  pentru că este floarea care prevestește venirea primăverii. Un lucru pe care nu mulți îl cunosc este importanța păpădiei prin proprietățile sale medicinale.

Planta reprezintă o sursă bogată de vitamina A și D, vitamine din complexul B, dar și de minerale ca potasiu, fier, zinc. Prin aceste calități, păpădia devine un medicament împotriva unor boli.

Te-ai întreba cum o poți administra? Cu frunzele sale poți face salată, sandwich și ceai. Rădăcina se poate utiliza ca îndulcitor pentru cafea, iar din floare se poate face vin. În tradiția populară, frunzele și rădăcinile de păpădie se foloseau pentru tratarea problemelor hepatice. 

În medicina tradițională chineză, această plantă se folosește ca medicament pentru vindecarea problemelor gastrice, a apendicitei și pentru unele afecțiuni mamare , ca inflamația sau lipsa fluxului de lapte. Păpădia mai este benefică și în ameliorarea febrei, furunculelor, problemelor oculare, diabetului zaharat şi diareei.Iată alte câteva beneficii aduse prin consumul acestei plante:

Reduce riscul de infarct
Conținutului ridicat de potasiu si magneziu ajută detoxifierea sângelui, scăderea tensiunii și a colesterolului, reducând astfel riscul bolilor de inimă, a infarcturilor şi a atacurilor cerebrale.

Tratează bolile de ficat și de bilă
Datorită substanțelor active prezente în păpădie, care stimulează activitatea stomacului, a bilei și a ficatului, toxinele din organism sunt eliminate. Conștine de asemenea substanțe care protejează celulele hepatice. Planta are un efect tonic și asupra ficatului.

Detoxifiant
Vitaminele și mineralele acționează ca un tonic și ca un diuretic asupra organismului. Are un puternic efect detoxifiant, curățând sângele, ficatul și colonul  de toxinele acumulate în timp.


Luptă împotriva cancerului
S-a descoperit că administrarea păpădiei luptă împotriva cancerului pulmonar și cel bucal.

Adjuvant pentru diabetici
Păpădia este foarte utilă pentru diabetici și oameni care suferă de hipoglicemie. Are o substanță numită inuină, care previne și luptă împotriva diabetului și echilibrează nivelul de zahăr din sânge, fiind de folos și persoanelor care țin dietă.

Combate problemele intestinale 
Planta, bogată în fibre, vitamine și minerale, stimulează secrețiile gastro-intestinale. În acest fel tratează constipația și diareea, reduce aciditatea gastrică şi actionează ca un tonic.

Vindecă bolile de piele
Consumul de păpădie este util și persoanelor care suferă de acnee, aczeme sau alte boli de piele. Conține vitamina A și seleniu,  doi compuşi care ajută la curăţarea, regenerarea şi înfrumuseţarea pielii.Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Păpădia, MEDICAMENT împotriva mai multor boli | ROL.ro