Oare Dumnezeu ne ascultă rugăciunile DACĂ suntem PĂCĂTOȘI? Vezi AICI ce spune Sfâtul Siluan din Muntele Athos!

Facebook
Oare Dumnezeu ne ascultă rugăciunile DACĂ suntem PĂCĂTOȘI? Vezi AICI ce spune Sfâtul Siluan din Muntele Athos!

Starețul Siluan Athonitul este un sfânt rus din Sfântul Munte ce a trăit în prima jumătate a secolului XX. Sfântul Siluan a cunoscut puterea harului Duhului Sfânt care i-a descoperit tainele vieții duhovnicești și ni le face cunosute și nouă. Iată ce spune sfântul:

„Era o noapte întunecată. Limanul era plin de bărci de pescari. S-a pornit însă o furtună, a cărei tărie creştea cu repeziciune. Bărcile au început să se lovească unele de altele. Oamenii încercau să le lege de mal, dar lucrul era cu neputinţă pe întuneric şi pe furtună. Toţi se tulburau. Pescarii strigau cu voce tare şi era groaznic să auzi strigătele înspăimântate ale oamenilor. Am simţit o adâncă durere pentru norod şi m-am rugat cu lacrimi: „Doamne, potoleşte furtuna, linişteşte valurile, ai milă de oamenii Tăi chinuiţi şi scapă-i!”

”Şi îndată furtuna a încetat, marea s-a liniştit şi oamenii, liniştindu-se, au mulţumit lui Dumnezeu.”

”Odinioară, credeam că Domnul face minuni numai la rugăciunile sfinţilor, dar acum am cunoscut că Domnul face minuni şi pentru cel păcătos, de îndată ce sufletul lui se smereşte, fiindcă atunci când omul învaţă smerenia, Domnul ascultă rugăciunile lui.”

 

”Mulţi zic din lipsă de experienţă: Cutare sfânt a făcut o minune, dar eu am cunoscut că Duhul Sfânt Care viază în om săvârşeşte minunile. Domnul vrea ca toţi să se mântuiască şi să fie veşnic împreună cu El, şi de aceea ascultă rugăciunile omului păcătos pentru folosul altora sau al celui ce se roagă.”

 

Sursa: cuvantul-ortodox.ro
Vezi comentariile
loading...
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Oare Dumnezeu ne ascultă rugăciunile DACĂ suntem PĂCĂTOȘI? Vezi AICI ce spune Sfâtul Siluan din Muntele Athos! | ROL.ro