O Icoana UNICA se afla la Manastirea Sihastria Voronei! Vezi ce o face deosebita

Facebook
O Icoana UNICA se afla la Manastirea Sihastria Voronei! Vezi ce o face deosebita

În Mănăstirea Sihăstria Voronei, aproape de Botoșani, credincioșii pot observa o icoană unicat a Maicii Domnului. Ea este reprezentată ținându-și Fiul Sfânt de mână, și nu în brațe, cum se întâmplă în majoritatea icoanelor ce o înfățișează pe Maica Sfântă.


Icoana de la Sihăstria Voronei este considerată a fi făcătoare de minuni. Pentru prima dată în iconografia românească, Fecioara este reprezentată ținându-și Fiul de mână, și nu în brațe. Pictura nu a fost restaurată niciodată, dar se păstrează în stare perfectă. Călugării spun că este făcătoare de minuni, deoarece din ochii Maicii Domnului au curs lacrimi adevărate.

Icoana a fost pictată în anul 1875, în urma unei revelații avute de unul dintre călugări. Ea simbolizează intrarea Fecioarei în templu, de mână cu Fiul Său, Pruncul Iisus. Un lucru deosebit în ceea ce privește icoana este acela că din orice colț al schitului admiri icoana ai senzația că Maica Domnului te privește direct în ochi.

icoana_sihastria.jpg

Această reprezentare are și un caracter revelator. Când o mamă își ține fiul de mână, transmite grija pe care i-o poartă pruncului său. Fiul își pune toată încrederea în ea, iar mama îi călăuzește pașii. Astfel, această icoană arată de ce Maica Domnului este „mai cinstită decât Heruvimii și mai slăvită decât serafimii”, deoarece este cea care a călăuzit pașii „Celui ce poartă de grijă la toată făptura”.

icoana_sihastria2.jpg

Starețul mănăstirii, Protosinghelul Ghedeon Huțănașu, a spus că icoana a fost realizată de Vladimir Machedon, un pictor de pe malul Prutului, machedon a început pictura pe când avea 100 de ani. Din cauza sărăciei şi a izolării mănăstirii de lume, lucrarea a durat 15 ani, din 1861 până în 1876, ani în care pictorul a făcut mai multe drumuri pe jos, chiar şi iarna, la Muntele Athos, pentru a obţine materiale, fonduri şi culori. 

Credincioşii care se închină la icoană le-au spus vieţuitorilor mănăstirii că simt ajutorul divin, însă nu există mărturii scrise despre minuni făcute de aceasta. „Au fost câteva semne. În anii ’80, înaintea unui cutremur, icoana Maicii Domnului a plâns şi, deşi s-a încercat prin restaurare ştergerea urmei de lacrimă, a rămas (..) Ultimul semn a fost după anul 2000, când icoana a răspândit câteva picături”, a relatat stareţul Ghedeon.

sihastria-voronei-5.jpg

Un miracol a trăit şi un credincios venit la mănăstire pentru a se vindeca de o suferinţă trupească şi care le-a povestit călugărilor că a fost „certat” de Maica Domnului că nu avea postura potrivită atunci când se ruga în faţa icoanei.

Mănăstirea Sihăstria Voronei este o mănăstire ortodoxă de călugări situată în comuna Vorona, în apropierea orașului Botoșani. Potrivit tradiției, prin anul 1600, aici s-au așezat câțiva călugări veniți din Rusia, care au ridicat o bisericuță din lemn și au înființat Mănăstirea Vorona.

manastirea-sihastria-voronei.jpg

Pe teritoriul țării noastre există 102 moaște sfinte și icoane făcătoare de minuni și 16 izvoare tămăduitoare. Din acest punct de vedere, România se află pe locul cinci în lume, într-un top în care Grecia deține supremația. În țara noastră există patru biserici care păstrează bucăți din crucea pe care a fost răstignit Iisus.

Cea mai cunoscută icoană făcătoare de minuni din lume

În Israel se află cea mai cunoscută icoană făcătoare de minuni din lume. Despre icoana Fecioarei Maria de la biserica Schimbarea la Faţă de pe muntele Tabor, de lângă Nazaret, se spune că vindecă boli şi îndeplineşte orice dorinţă. 

icoana-maicii-domnului_tabor.jpg

Măicuţele de la mănăstirea bisericii spun că prima minune s-a întîmplat atunci cînd icoana a venit singură, pe Marea Mediterană, din Grecia. A doua, a fost redarea vederii unei tinere care se născuse oarbă.Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


O Icoana UNICA se afla la Manastirea Sihastria Voronei! Vezi ce o face deosebita | ROL.ro