O icoana facatoare de minuni a ajuns in Romania. Icoana a fost adusa din Ucraina

Facebook
O icoana facatoare de minuni a ajuns in Romania. Icoana a fost adusa din Ucraina

Sute de oameni au stat astăzi la coadă pentru a atinge o icoană făcătoare de minuni a Sfintei Fecioare Maria, expusă pentru câteva zile într-o biserică din Constanța.

Icoana, cunoscută sub numele de "Îndrumătoarea", o înfățișează pe Maica Domnului cu pruncul Iisus în brațe și are o istorie de câteva secole.

Preotii povestesc că o tânără paralizată, căreia medicii nu-i dădeau șanse să mai meargă vreodată, a pășit din nou după ce a petrecut o noapte întreagă în Biserică, rugându-se la această icoană.

Icoana a ajuns marți la Constanța de la Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Ucraina, întrucât biserica poartă Hramul Sfântului Mucenic Haralambie, sărbătorit astăzi.

La slujba oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, au fost invitați și ierarhi din Bulgaria și Ucraina. Icoana Maicii Domnului „Îndrumătoarea” a strâns în fața ei sute de oameni, care s-au închinat cu credința că rugăciunile le vor fi ascultate.

Credincioșii au aduc cu ei și obiecte de îmbrăcăminte și le-au atins de icoană, pentru a avea parte de sănătate și protecție. Icoana făcătoare de minuni datează din 1.700 și se spune că a fost salvată în chip miraculous de la distrugere, atunci când mănăstirea în care se afla a fost atacată de otomani.

A fost ținută ascunsă timp de două secole, iar când a fost găsită din nou, nu i se mai vedeau decât ochii. Nimeni nu a putut să o restaureze, însă, după un timp, chipul Maicii Domnului s-a făcut din nou vizibil, ca prin minune.

"În timp, icoana s-a curățat singură și după ce s-a petrecut această minune foarte multă lume a început să vină să se închine. La un pelerinaj dintr-un sat a fost adusă o fată paralizată și s-a rugat de preoți să o lase peste noapte în biserică și dimineața era în picioare și ținea icoana în brațe", a spus preotul Ciprian Stanca, pentru stirileprotv.ro.

Icoana va rămâne pentru închinare în Biserica Sf. Haralambie din Constanța până săptămâna viitoare.Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


O icoana facatoare de minuni a ajuns in Romania. Icoana a fost adusa din Ucraina | ROL.ro