O icoana a Maicii Domnului izvoraste mir parfumat

Facebook
O icoana a Maicii Domnului izvoraste mir parfumat

O icoana a Maicii Domnului, ce poartă numele „Izvorul Dătător de Viață”, a început să izvorască mir parfumat în Biserica Sfântului Petru și Pavel din Stanovo, în zona Mucacevo (Transcarpatia) – în estul Ucrainei.

Picăturile de mir aromat au apărut pe suprafața icoanei, începând de la mijlocul lunii decembrie 2015, la Sărbătoarea Sfântului Nicolae, conform calendarului vechi, informează lonews.ro. Una dintre enoriașe a fost cea care a observat fenomenul, atunci când se închina în fața icoanei. Ea s-a grăbit să-l informeze pe părintele paroh, Protopopul Vasile Popovici.

Am descoperit multe picături mari de ulei, cu o tentă gălbuie. Icoana a început să aibă un parfum ne-artificial, neobișnuit. Oamenii au început să se închine mai des la icoană, cu bucurie și evlavie, mulțumind lui Dumnezeu pentru această minune”, a declarat preotul.

icoana-mir-maica-domnului.jpg

În aceeași zi, după Sfanta Liturghie, a fost oficiată o slujbă de mijlocire, cu Acatistul Maicii Domnului. De atunci, o astfel de slujbă se săvârșește zilnic, în fața icoanei care a fost sfințită în Vinerea Mare, în 2014. Icoana a fost pictată în conformitate cu tradiția bizantină, de Victoria Pug, care a terminat studiile școlii de iconografie ce funcționează în cadrul Academiei din Sankt-Petersburg.Vezi comentariile
loading...
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


O icoana a Maicii Domnului izvoraste mir parfumat | ROL.ro