NU STIAI ASTA! De ce sunt ingropati crestinii la 2 metri sub pamant! EXPLICATIA TE VA SURPRINDE

Facebook
NU STIAI ASTA! De ce sunt ingropati crestinii la 2 metri sub pamant! EXPLICATIA TE VA SURPRINDE

Cei mai mulți dintre creștini își îngroapă morții la o anumită adâncime sub pământ pentru ca aceștia să se descompună sub acțiunea reacțiilor chimice fără a fi atinși de animale sau alți factori.  

Rămâne totuși întrebarea de ce a existat dintotdeauna practică de a îngropa corpul neînsuflețit la doi metri adâncime? 
  
Conform ViralNova.com, atunci când s-a încercat să se rezolve această dilemă, s-a descoperit că regula de îngropare ține de anumite criterii, dar ele variază în funcție de regiunea geografică. Se pare că sintagmă „la doi metri sub pamant” are o semnificație istorică. Ea a fost folosită în secolul al XVII-lea, mai exact prin 1665, în timpul Marii Epidemii de Ciumă din Londra. Atunci, s-a dat ordinul ca toți cei care mureau din cauza acestei boli să fie îngropați la cel puțin doi metri sub pământ pentru a împiedica răspândirea ciumei. 
  
Se pare că în spațiul european și în cel american această regulă s-a păstrat de-a lungul secolelor, dar a și cunoscut unele abateri în funcție de regiune și cultură. În Statele Unite de exemplu, în Connecticut, nu mai există o regulă anume după care trupurile celor decedați trebuie înmormântate. Locuitorii acestui stat își pot îngropa morții chiar și pe propria proprietate, fără a avea vreo restricție a felului în care să facă acest lucru. Vezi comentariile
loading...
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


NU STIAI ASTA! De ce sunt ingropati crestinii la 2 metri sub pamant! EXPLICATIA TE VA SURPRINDE | ROL.ro