MĂRTURIE DOCUMENT: Ce minune le-a arătat Arsenie Boca persoanelor care i-au profanat mormântul

Facebook
MĂRTURIE DOCUMENT: Ce minune le-a arătat Arsenie Boca persoanelor care i-au profanat mormântul

Informaţii incredibile despre cum a murit sfântul părinte, de cate ori i-a fost scos trupul din mormânt, cine a facut asta pe ascuns si ce s-a gasit la deshumare, ce minune le-a aratat Arsenie celor care i-au profanat mormantul, toate au fost arătate într-o ediţie de colecţie cu înregistrări-document prezentat de România TV. De asemenea, ucenicul părintelui a fost invitat special, în direct.

Odată cu trecerea timpului, din ce în ce mai multe mărturii excepţionale vin să contureze imaginea unui om ales de Dumnezeu cu o misiune clară în ortodoxia românească. Pentru milioane de români el este deja sfânt. Din biografia sa, prin cei care l-au cunoscut, ajung la noi crâmpeie dintr-o existenţă care pare a se fi desfăşurat în două luni. Parcă părintele ar fi trăit cu o parte a fiinţei sale aici cu noi, iar cu cealaltă atingea deja spaţiul divin.

Unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai lui Arsenie Boca este preotul Petru Vamvulescu. Potrivit România TV, acesta a asistat la momente esenţiale din viaţa părintelui de după pedepsirea sa prin caterisire de către securitatea comunistă.

Mărturiile lui ne dezvăluie alte adâncimi existenţiale din viaţa celui numit Sfântul Ardealului.

"Trebuie să vă mărturisesc că în noaptea aceea părintele m-a chemat tainic şi pe mine ca să fiu de faţă ca martor la dezgroparea lui care s-a făcut la lumina lumânării şi a lunii. Am băut apa scoasă din mormânt, am sărutat sfintele oase şi capul înmiresmat. L-am ţinut în mâinile mele tremurând", a mărturisit ucenicul părintelui Boca pentru Romania Tv.

Arsenie Boca (n. 29 septembrie 1910, Vața de Sus, Hunedoara - d. 28 noiembrie 1989, Sinaia), părinte ieromonah, teolog și artist plastic (muralist) ortodox român, a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, unde datorită personalității sale veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate. A fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. A pictat biserica din Drăgănescu (la 25 Km de București).

Arsenie Boca este considerat de către unii din ucenicii săi ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului XX. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului, se perindă zilnic sute de pelerini.

Aproximativ 95.000 de oameni au fost în pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, în cele trei zile ale minivacanței de 1 Mai, potrivit estimărilor oficiale ale Jandarmeriei Hunedoara.Citeste despre: arsenie boca, dezvaluiri,

Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


MĂRTURIE DOCUMENT: Ce minune le-a arătat Arsenie Boca persoanelor care i-au profanat mormântul | ROL.ro