ÎMPĂRTĂȘANIA și SPOVEDANIA: CÂND și DE CE trebuie să facem acest pas!

Facebook
ÎMPĂRTĂȘANIA și SPOVEDANIA: CÂND și DE CE trebuie să facem acest pas!

Este indicat credincioșilor să se spovedească cât mai des, mai ales în Postul Paștelui. În timpul spovedaniei se crează o legătură între preot, penitent și Dumnezeu, moment in care credinciosul se descarcă de tainele întunecate ale sufletului său pentru iertarea păcatelor.

Spovedania sau Mărturisirea păcatelor este una din cele şapte Sfinte Taine din Biserica Ortodoxă prin care creștinul dorește regenerarea și curățarea sufletului prin dezvăluirea păcatelor în fața lui Dumnezeu.

Spovedania este cunoscută ca Taina regenerării sufleteşti, adică a curăţirii de faptele rele săvârşite şi a refacerii comuniunii cu Dumnezeu, întreruptă de păcat “În viaţa omului de zi cu zi, e nevoie să se gândească şi să aibă încredere în puterea divină. Hristos a venit să adune, să unească. Împărtăşania este cea care-l aduce pe om de undeva, dintr-un gol, de undeva dintr-un deşert, îl cheamă, îl readuce şi îl reaşează din nou la starea cea dintâi. Credinţa nu se poate fără anumite cărări în viaţă sau indicatoare. Omul trebuie să meargă întotdeauna spre a vedea o lumină. Mărturisirea sau spovedania este restabilirea omului. Mărturisirea este legământul pe care-l face Dumnezeu cu omul”, declară preotul Roman Pintea pentru adevarul.ro

Acesta spune că preoții sunt cei care dezgleagă  toate greutățile, datorita harului dobândit. Dumnezeu, indiferent ce am face, nu ne părăsește. “Trebuie să te spovedeşti, dar să ai motive. Spovedania este mărturisirea greşelilor, astfel că trebuie să pui toată conştiinţa ta la contribuţie. Iertarea vine asupra omului prin bincuvântarea lui Dumnezeu”, mai afirmă părintele.


Dezlegarea de păcate o putem face oricând, chiar fiind indicată de câte ori ne simțim sufletul pătat și greu. Împărtășania se face în momentul în care suntem curățiți de păcate, adică dupa Sfânta Spovedanie. Aceasta este rodul triumfului peste împărăția Celui Rău.

Părintele Pintea mai explică și importanța spovedaniei în Postul Mare: “Mărturisirea în Postul Mare, mai ales în Săptămâna Patimilor, este cea mai importantă pentru că reprezintă pătimirea lui Hristos şi Învierea, care nu este decât izbânda învierii noastre”.

Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


ÎMPĂRTĂȘANIA și SPOVEDANIA: CÂND și DE CE trebuie să facem acest pas! | ROL.ro