Miracole la mormantul parintelui Iustin Parvu. Credinciosii primesc si acum invataturi

Facebook
Miracole la mormantul parintelui Iustin Parvu. Credinciosii primesc si acum invataturi

Părintele Iustin a trecut la cele veșnice de mai bine de un an, dar credincioșii îi caută în continuare sfaturile. Chiar dacă nu le mai pot primi în mod direct de la duhovnicul lor de suflet, oamenii se adună în mulțimi numeroase la Mănăstirea Durău, locul unde se află cel pe care îl consideră sfânt.


Părintele Iustin Pârvu s-a născut în satul Petru Vodă la 10 februarie 1919 și și-a început viața monahală la Mănăstirea Durău, la vârsta de 17 ani. În anul 1939, după ce a intrat în rândul călugărilor, s-a înscris la Seminarul monahal de la Cernica, lângă Bucureşti. În timpul războiului, între anii 1942-1944, a slujit ca preot militar pe frontul de Est, până la Odesa.

După ce la conducerea României au ajuns comuniştii, părintele a fost arestat pe motive politice şi condamnat la 12 ani închisoare, pedeapsa săvârşind-o în închisorile de la Suceava, Văcăreşti, Jilava şi Aiud. Înainte de a fi trimis la "reeducare" la Piteşti, a fost trimis să muncească, deţinut fiind, în mina de la Baia Sprie. Cea mai mare parte a pedepsei a executat-o în închisoarea din Aiud, perioadă care a fost şi cea mai grea din cei 17 ani de detenţie, notează RomaniaTv.

După ce și-a terminat pedeapsa, a mai primit în 1960 încă patru ani de închisoare pentru că nu s-a lepădat de credința sa. În 1964 a fost eliberat, iar in 1966 a revenit la viața monahală, la Mănăstirea Secu.

În 1975, părintele Iustin este obligat de conducerea țării să slujească la Mănăstirea Bistrița, dar după 1990 părintele se întoarce la Mănăstirea Secu. În 1991, întemeiază Mănăstirea de la Petru Vodă, unde, în anul 200, ridică și un schit de maici, o casă de educație pentru copii și un azil pentru bătrâni.

Părintele Iustin a încetat din viață pe 16 iunie 2013, la vârsta de 94 de ani. Cu câteva zile înainte de a trece în lumea celor drepți, duhovnicul a fost întrebat ce cuvânt lasă poporului român: "Poporul român ... pentru poporul român este un cuvânt greu de spus. Poporul român este un popor biruit, pizmuit şi forţat, împins, fără stăpân. Poporul e fără stăpân, asta e drama cea mare. Toată lumea aceasta e fericită, e bucuroasă, are de toate, dar nu are cine să-i încălzească inimile, să-l poată menţine într-o unitate, aşa. Nu vorbim de ascetismul călugăresc de altădată”.

La un an de la moartea acestuia, imagini absolut şocante de la priveghiul părintelui Iustin Pârvu au fost făcute publice. Cadrele arată cum duhovnicul, chiar şi după moarte, reuşeşte să înfăptuiască minuni şi salvează o femeie care pare a fi posedată, potrivit RomaniaTv. 

femeie_parintele_iustin.jpg

La căpătâiul părintelui, preoţii au adus o femeie care ar fi fost posedată pentru a încerca să o salveze.

femeie2.jpg

După ce şi preoţii au rostit rugăciuni, femeia, care pare a fi salvată din ghearele demonilor, a reuşit să rostească doar atât: "E SFÂNT". 

Citeste despre: Parintele Iustin, minuni, ,

Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Miracole la mormantul parintelui Iustin Parvu. Credinciosii primesc si acum invataturi | ROL.ro