Minunile si sfaturile Parintelui Arsenie Boca

Facebook
Minunile si sfaturile Parintelui Arsenie Boca

Arsenie Boca, născut pe 29 septembrie 1910, părinte ieromonah, teolog și artist plastic (muralist) român, a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbata de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, unde datorită personalității sale veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate. 


Părintele a fost unul din martirii prigoanei comuniste, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. De asemenea, a pictat și biserica din Drăgănescu. 

Părintele Arsenie Boca a îndemnat credincioșii de-a lungul timpului să continue să se roage la el și la mormântul său de la Prislop chiar și când nu va mai fi pe această lume, promițându-le că îi va veghea și îi va ajuta în continuare.

Miracolele părintelui Arsenie

Dacă te gândeai la părinte, părintele simțea că cineva are nevoie de ajutorul său, spun cei care l-au cunoscut. Una dintre credincioase relatează un caz incredibil. Silvica Bălan, din Făgăraș, povestește că în copilărie locuia la Lisa, în apropiere de Mănăstirea Brâncoveanu: „Eram 10 frați, 5 băieți și 5 fete. Numele de fată îl aveam Andreiaş. Aveam 13 ani când sora mea cea mare, Elena, de 23 de ani, era bolnavă de ochi, o dureau ochii, îi curgeau lacrimile şi îi scădea vederea. Se gândea să meargă la Bucureşti pentru operaţie. Dar într-o duminică, fiind la mănăstire, a ieşit Părintele Arsenie din biserică şi a strigat: “Leana din Lisa, vino-ncoace”. Când s-a apropiat i-a spus: “Tu eşti bolnavă cu ochii. Să nu te duci la medic la Bucureşti să faci operaţie”. I-a adus apă sfinţită: “Cu ea să te speli pe ochi”. Aşa a făcut şi boala i-a trecut imediat. De atunci a mers tot timpul la mănăstire şi ne-a luat şi pe noi, surorile. Aşa am ajuns să merg şi eu în fiecare duminică.

parintele-arsenie-boca1.jpg

Citește și: >>> Minune la mormantul lui Arsenie Boca. S-a aratat spiritul sfantului?  

O fată de 13 ani, oloagă, dintr-un sat din Ardeal, a stat o săptămână la mănăstire. Părintele Arsenie a făcut rugăciuni asupra fetei, în fața altarului. Părintele a întrebat-o: „Crezi în Iisus Hristos, în Dumnezeu - Tatăl, în Maica Domnului?” Ea a răspuns: „Cred din toată inima.” La fel i-a întrebat şi pe părinţii fetei care au răspuns că şi ei cred. Părintele i-a zis fetei: „Dacă crezi, scoală-te şi mergi!” Ea a răspuns că nu poate. Atunci Părintele i-a zis iarăşi: „Dacă crezi în Iisus Hristos, scoală-te şi vino la mine!”. Atunci fetiţa s-a sculat pe picioarele ei, ajutată şi a mers spre Părintele Arsenie. Părintele i-a spus că atât cât va trăi să nu se ducă în lume la distracţii, baluri, dansuri şi să se încredinţeze în mâinile lui Dumnezeu. Din păcate, după 2 ani, la vârsta de 15 ani, a mers la un bal şi astfel la scurt timp fata a murit.

Citește și: >>> Tainele casei parintelui Arsenie Boca  

Schimbarea mea s-a petrecut cu viteza şi tăria unui fulger. Îmbrăcată subţire, cu pantofi decupaţi şi talpă de plută, mă plimbam ca un fotomodel printre oameni. La mormântul Părintelui însă, ceva s-a năruit în mine. Am început să plâng fără contenire şi prin faţa ochilor îmi treceau toate păcatele pe care le săvârşisem. Nu ştiu cât timp am stat la mormânt, dar când am revenit în curtea bisericii, aveam un dor cumplit de mântuire, un dor sfâşietor să rămân acolo, să nu mă mai despart de Părintele. Era peste puterile mele să mai plec. Prietenii care mă aşteptau la maşină nu au înţeles nimic. Credeau că am înnebunit, că trec printr-o criză de delir mistic. Într-o secundă, am lăsat în urmă tot: o carieră strălucită, o casă superbă în Bucureşti, luxul şi toate deşertăciunile vârstei. Am câştigat infinit mai mult: ajutorul şi mângâierea Părintelui.”, povestește Maica Maria, de la mănăstirea Prislop.

boca.jpg

O altă femeie povestește că la Mănăstirea Drăgănescu întâlnea mereu o credincioasă pe nume Mariana Dodi, din București, care pregătea pliculețe cu mir și le împărțea oamenilor. Acestei femei îi spunea mereu părintele Arsenie că ea are „să scape de toate”, lucru care s-a adeverit și cu ocazia cutremurului din 1977. Locuind într-un bloc vechi, cu nouă etaje, împreună cu o femeie care urma să nască, s-a băgat sub tocul ușii. Instalaţiile fiind foarte vechi, blocul a explodat, aruncându-le pe amândouă în mijlocul străzii, scăpând astfel cu viaţă în timp ce restul locatarilor au murit.

Citește și: >>> Sihastrii Romaniei: Minunile lui Arsenie Boca si viziunile parintelui Cleopa  

Înainte de căsătorie ne-am dus amândoi la Mănăstirea Prislop pentru a primi de la Părintele Arsenie binecuvântare pentru căsătorie, să ne spovedim şi să ne împărtăşim. Odată cu noi a venit la mănăstire şi un băiat de vreo 25 de ani, olog. Patru oameni l-au dus în braţe. Sâmbătă seara l-a spovedit, iar duminică oamenii l-au dus în biserică. Când ne-am împărtăşit cu toţii, acel olog a rămas în urmă. Oamenii s-au apropiat să-l ridice, dar Părintele Arsenie i-a zis unuia: ”Nu-l lua de braţ, Gheorghe . Ridică-te în picioare”. “Dar, Părinte de patru ani de zile nu am mai umblat !”. “Ridică-te în picioare şi zi: Doamne, Iisuse Hristoase, ajută-mă! Dai un pas, mai dai un pas şi zi: Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, fă ca Sfânta Împărtăşanie să pătrundă în toate încheieturile mele, în toţi rărunchii mei şi să mă fac sănătos”. Şi l-a împărtăşit şi a ieşit din biserică la braţ cu acei oameni. S-a mirat toată lumea, iar mama lui plângea de bucurie de uda pământul.”, povestește Eugenia Cismaș, din Făgăraș.

parintele_arsenie_boca.jpg

Un bărbat de vreo 50 de ani se arsese pe faţă cu azot şi era desfigurat. Dar nu pentru asta venise la Părintele, ci doar pentru a-i înmâna un modest pomelnic. Duhovnicul l-a străpuns cu privirea, după care a spus: “De ce crezi tu, creştine, că te-ai ars chiar pe faţă, ca să fii respingător pentru toată lumea? “. Bărbatul amuţise. “Să-ţi spun eu de ce.Ţi-ai bătut joc de o fată în tinereţe, dar nu ai luat-o de nevastă. A rămas singură, până la vârsta asta şi este şi stearpă, pe deasupra, fiindcă a avortat, ca să evite ruşinea unui copil fără tată, iar de atunci n-a mai putut rămâne însărcinată. Ai păcătuit şi tu, dar ai împins-o şi pe ea spre păcat! Acum plăteşti cu suferinţa asta.” Omul și-a plecat ochii în pământ şi plângea înfundat, cu pomelnicul uitat într-o mână.

CITEȘTE ȘI: Mănăstirea Prislop, unul dintre cele mai iubite locuri din România   

La mormântul părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop ajungi doar dacă ești pregătit, spun călugării locului. Iar învățămintele și vorbele sale pentru duh îți ajung la minte și suflet, le înțelegi și le aplici atunci când viața îți oferă suficiente provocări încât să le simți sensul cu adevărat. Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Minunile si sfaturile Parintelui Arsenie Boca | ROL.ro