Minunile de la mormantul parintelui Arsenie Boca

Facebook
Minunile de la mormantul parintelui Arsenie Boca

Credincioșii merg sute de kilometri pentru a se spovedi și a se ruga la mormântul celui considerat “omul lui Dumnezeu”. Oamenii fac asta deoarece, chiar și de dincolo de moarte, părintele Arsenie Boca îi poate ajuta pe cei ce își pun credința în el.

Mormântul său se află la mănăstirea Prislop din județul Hunedoara, iar minunile pe care le face nu sunt legende. Printre cei care au îngenuncheat lângă mormânt și au primit ajutor s-a numărat și preotul Constantin Stuparu, el cerând sprijin pentru construirea actualei biserici din satul doljean Braniște.

Nu există credincios care să nu fi auzit vorbindu-se despre minunile pe care le face părintele Arsenie Boca, decedat în noiembrie 1989. Numeroși preoți povestesc despre părintele Arsenie care mărturisea că “după ce o să piară asta” – și își arăta cortul de piele – , “voi ajuta pe mai mulți”. Mormântul părintelui Arsenie, de la mănăstirea Prislop, constituie azi unul din importantele locuri de pelerinaj din țară, în ultimii ani numărul de pelerini veniți pe 28 noiembrie (ziua în care monahul a decedat) fiind de 30.000 – 40.000 de oameni.

mormantul_pr_arsenie_boca.jpg

Mormântul – minune

Pentru a ajunge la mormântul părintelui Arsenie, aflat în cimitirul mănăstirii, trebuie urcată o cărare de munte împrejmuită de brazi. Mormântul este mereu înconjurat de flori, iar iarba nu se ofilește niciodată, nici măcar în iernile cele mai crâncene. Majoritatea celor ce îngenunchează în fața crucii pe care scrie Arsenie Boca spun că l-au simțit pe părinte în preajma lor. Au simțit că păcatele lor le sunt iertate, iar rugăciunile le sunt ascultate și chiar îndeplinite. „Am fost la mormântul părintelui de trei ori. De fiecare dată l-am rugat să mă ajute să construiesc o biserică”, povestește preotul Constantin Stuparu, paroh al bisericii Sf. Nectarie din Braniște.

arsenie_boca21.jpg

“Pentru cel ce varsă o lacrimă la mormântul meu, eu mă voi ruga la Dumnezeu!”
Părintele Arsenie a lăsat un testament prețios în urma sa: „Eu acum nu vă pot ajuta, dar dacă am să plec de aici să știți că v-ajut, numai să veniți la mine! Pentru cel ce varsă o lacrimă la mormântul meu, eu mă voi ruga la Dumnezeu!”. Și credincioșii vorbesc mereu despre minunile care se fac prin rugăciunile părintelui. „Mie, părintele Arsenie, prin rugăciunile sale, mi-a vindecat copilul bolnav. Vai! Copilul meu era să moară, era să se întâmple un necaz, un accident și cred ca numai rugăciunea părintelui Arsenie ne-a izbăvit și ne-a scăpat copilul de la o moarte năpraznică sau de la alte necazuri”, a spus unul dintre aceștia.

parintele-arsenie-boca1.jpg

Oamenii care l-au cunoscut pe părintele Arsenie spun că acesta era un om tăcut și că nu l-au văzut zâmbind. Era aspru și cu sine, dar și cu ceilalți. Părintele fascina mulțimile cu darul său de a ști totul despre fiecare credincios pe care îl privea în ochi. În scurt timp, el ajunsese să fie considerat un fel de “oracol divin”! „Părintele era văzător cu duhul. În timpul războiului, la ușa chiliei se adunau puzderie de femei. Voiau să întrebe despre soarta bărbăților plecați pe front și erau atât de multe, încât părintele nu mai avea timp să le asculte pe fiecare în parte. Se uita în mulțime și, arătând cu degetul, zicea: «Tu, pune-ți o cruce după casă… Tu, pregătește pachet, că soțul tău e rănit, dar trăiește». Câteva zile mai târziu, femeia se întorcea la chilie, spunând: «Ai avut dreptate, părinte. E rănit, dar trăiește»”, poveșteșre unul dintre oamenii care l-au cunoscut.

Se spune că în perioada în care a fost arestat, celula în care era închis părintele Arsenie a fost găsită de gardieni descuiată în fiecare dimineață, așa încât au ajuns să spună că nu ei trebuie să-l păzească pe părintele, ci invers. De asemenea, sunt mărturii că la canal, urmărind să-l umilească pe părintele Arsenie Boca, l-au dus într-o celulă cu delincvenți de drept comun. Rezultatul a fost că delincvenții s-au întors de la faptele lor rele, văzându-l și ascultându-l pe părinte, și l-au ocrotit.

parintele_arsenie_boca.jpg

Arsenie Boca, născut pe 29 septembrie 1910, părinte ieromonah, teolog și artist plastic (muralist) român, a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbata de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, unde datorită personalității sale veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate. 

Părintele a fost unul din martirii prigoanei comuniste, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. De asemenea, a pictat și biserica din Drăgănescu. 

Părintele Arsenie Boca a îndemnat credincioșii de-a lungul timpului să continue să se roage la el și la mormântul său de la Prislop chiar și când nu va mai fi pe această lume, promițându-le că îi va veghea și îi va ajuta în continuare.
Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Minunile de la mormantul parintelui Arsenie Boca | ROL.ro