Manastirea Nicula, lacasul unde Fecioara Maria savarseste miracole

Facebook
Manastirea Nicula, lacasul unde Fecioara Maria savarseste miracole

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula din Cluj, care a lăcrimat cu sute de ani în urmă și despre care se spune că face minuni, aduce în curtea mănăstirii mii de pelerini în fiecare an.Mănăstirea Nicula este unul dintre locurile de pelerinaj preferate de români, mai ales în preajma zilei de 15 august. Tineri sau bătrâni, copii, oameni bolnavi, săraci sau bogaţi, toţi sunt uniţi prin rugăciune în noaptea de 15 spre 16 august, la mănăstirea închinată Maicii Domnului.


nicula.jpg


În acea seară, credincioșii înconjoară de trei ori biserica din lemn din incinta lăcașului sfânt, mergând în coate și în genunchi, în semn de smerenie și pentru iertarea păcatelor săvârșite. Apoi se roagă la icoana făcătoare de minuni, care este scoasă afară din biserică. Pe tot parcursul nopţii, pelerinii ascultă slujba şi se roagă pentru casă, familie, sănătate şi pentru apărarea de necazuri.Povestea icoanei înlăcrimate

Acest ritual se repetă la Nicula de peste 300 de ani. Mii de credincioşi vin să se roage aici la icoana Maicii Domnului în speranţa că vor primi ajutor.


manastirea-nicula-icoana-7.jpgMulţi cunosc povestea icoanei care a lăcrimat timp de 26 de zile şi care a adus alinare şi vindecare celor care i s-au închinat. Pe 5 februarie 1694, câţiva ofiţeri şi soldaţi din regimentul de la Gherla s-au dus să se închine în biserica de la Nicula şi au observat cu uimire lacrimi adevărate pe icoana Fecioarei Maria.


Au alergat la preotul din sat, să-i dea vestea. Acesta a venit la biserică, a îngenuncheat în faţa icoanei şi s-a rugat să nu fie o prevestire rea. În scurt timp, toate satele dimprejur au aflat miracolul şi au venit să-l vadă cu ochii lor. Lăcrimarea a durat, cu întreruperi, până pe 12 martie 1694. În acele vremuri, oamenii care au vizitat-o au supravieţuit atacurilor turcilor şi tătarilor. De-a lungul timpului, icoana a mai făcut şi alte miracole.


manastirea-nicula-interior.jpg


În 1904, un bolnav din părţile Sibiului a fost vindecat după ce zăcuse în pat aproape şapte ani. În anul următor vizitei făcute la Nicula el a putut veni pe propriile-i picioare pentru a-i mulţumi Maicii Domnului. În 1993, după ce s-a rugat icoanei făcătoare de minuni, o fetiţă din Cluj-Napoca a fost vindecată de o umflătură a mâinii pe care doctorii o diagnosticaseră incurabilă.

Se spune chiar că un tânăr bolnav de cancer, crezând în puterea vindecătoare a icoanei, a scăpat de această cumplită boală. Aflând despre miracolele întâmplate la Mănăstirea Nicula, în secolul al XVIII-lea, Vaticanul a recunoscut importanţa sanctuarului de aici, iar în 1926, Papa Pius al XI-lea a emis un document pontifical prin care se acordă iertarea păcatelor pelerinilor care ajung la Nicula.
Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Manastirea Nicula, lacasul unde Fecioara Maria savarseste miracole | ROL.ro