Manastirea Caraiman, o alta minune dumnezeiasca

Facebook
Manastirea Caraiman, o alta minune dumnezeiasca

Pe Valea Prahovei, la poalele munților Caraiman, cum mergi pe drumul spre telecabina din Buşteni, pe partea stângă, se face o cărare către un peisaj de poveste, unde s-a înălţat Mănăstirea cu acelaşi nume ca al falnicilor munţi: Caraiman.


Drumul spre mănăstirea de călugări, ce poartă hramul Sfintei Cruci, poate fi făcut şi cu maşina dinspre şosea, unde un indicator ne îndrumă spre ea, ţinând strada Palanca, fie că abia intrăm în Buşteni, pe stânga, fie că ieşim din oraş şi facem în dreapta, potrivit amfostacolo.ro.

manastirea-caraiman1.jpg

Locul în care este amplasat acest lăcaş monahal este absolut încântător. Crucea bisericii vechi face, parcă, concurenţă cu crucea Caraimanului, înălţându-se amândouă în cinstea spiritului creştin. 

Povestea ridicării Mănăstirii este una cu har, în care părintele care a înălţat-o mărturiseşte cum a visat să ridice o mănăstire în aceste locuri, din curtea căreia să se vadă crucea de pe masivul Caraiman. Povestea preotului Gherontie Puiu, cel al cărui lăcaş îi datorează existenţa, este tulburătoare. Bolnav grav fiind, paralizat după un atac cerebral, i s-a arătat în vis Maica Domnului, care a făcut o minune însănatoșindu-l pentru a-şi împlini sfânta misiune de înălţare a unei „porţi” către Cer, pentru că nicăieri rugăciunea nu îşi are mai mare forţă ca în casa lui Dumnezeu.

caraiman10.jpg

Părintele Gherontie Puiu a ascultat porunca Maicii Domnului și a trăit ca un sihastru timp de zece ani într-o peșteră, până în vara lui 1970. Timp de zece ani, în fiecare noapte, el a privit crucea cea mare de pe Caraiman. Atunci, spune, "i-am jurat Maicuței Domnului că, dacă mă voi întoarce cu bine în lume, jos, voi construi o mănăstire cu hramul Înălțarea Sfintei Cruci, din curtea căreia să poată fi privită crucea de pe vârful Caraimanului".

De altfel, cutremurătoarea poveste a părintelui începe încă de la naşterea sa, spunând că "biata măicuţa mea - Dumnezeu s-o odihnească în sânurile lui Avram! - a murit în vreme ce se chinuia să mă aducă pe lume. Şi eu am fost crezut mort de doctori, ca şi mama... Moaşele m-au pus într-un lighean şi m-au aruncat pe malul gârlei, printre gunoaie. Peste puţină vreme, s-a nimerit să treacă pe acolo o ţărancă. Nu s-a dus prin altă parte, ci a îndrumat-o Duhul Sfânt să apuce chiar pe lângă gârlă, prin gunoie! M-a auzit plângând, m-a luat în braţe şi m-a dus la căruţă. Dacă nu mă află ea, mai aveam puţin şi furnicile mi-ar fi mâncat ochii, aş fi ajuns hrană la şobolani... Atunci mi-a murit moartea cea dintaia oară!", scrie site-ul creștinortodox.ro.
 

manastirea-caraiman-2.jpg


La intrarea în curtea Mănăstirii, se văd cele două biserici, cea din piatră, pe partea stângă şi cea din lemn, pe partea dreaptă. În spate, se înalță chiliile, în forma literei U, parcă fiind aliniate cu munţii, pentru că în spatele chiliilor se înalță maiestuos Caraimanul.

Curtea Mănăstirii este deosebită, faţă de curtea altor mănăstiri. O minicascadă porneşte dinspre agheazmatarul ce parcă îmbrăţişează bradul retezat de furtună, unde s-a descoperit chipul Maicii Domnului şi care acum este plin de icoane şi unde se spune ca rugăciunile fierbinţi adresate Maicii Domnului se împlinesc. 

Vezi VIDEO cu minunata Mănăstire:
Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Manastirea Caraiman, o alta minune dumnezeiasca | ROL.ro