Maicile de la Prislop, în ipostaze inedite. Ce fac călugăriţele la plecarea pelerinilor

Facebook
Maicile de la Prislop, în ipostaze inedite. Ce fac călugăriţele la plecarea pelerinilor

Mănăstirea Prislop atrage zilnic mii de pelerini care vin din toate zonele ţării pentru a se ruga în faţa mormântului părintelui Arsenie Boca. 

Seara, după plecarea ultimilor vizitatori, călugăriţele de la Prislop îşi continuă munca, având grijă ca a doua zi aşezământul să îi primească pe credincioşi la fel de îngrijit. 

Mii de oameni ajung în fiecare zi la mănăstirea Prislop din Ţara Haţegului, unde se află mormântul călugărului Arsenie Boca, una dintre marile personalităţi ale românilor. 

La lăsarea serii, pelerinii care ajung la Prislop au parte de mai multă linişte şi le pot vedea pe călugăriţe muncind de zor în curtea mănăstirii. 

646x404_1.jpg

Câteva dintre maici au fost surprinse, în timp ce curăţau cu târnăcopul şi săpăliga, de buruieni, coama dealului pe care a fost ridicată, în vremea fostului stareţ Arsenie Boca (anii 1950) clopotniţa mănăstirii, scrie adevarul.ro.

Mănăstirea Prislop este  una dintre cele mai populare destinaţii pentru turiştii şi pelerinii care ajung în judeţul Hunedoara. Are o vechime de şapte secole şi este monument istoric, însă celebritatea ei este datorată faptului că aici a slujit şi a fost înmormântat părintele Arsenie Boca. Fost ctitor al aşezării în anii 1950, Arsenie Boca e considerat una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei româneşti. A fost părinte ieromonah, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop. Odată cu instaurarea regimului comunist în anul 1945, Arsenie Boca a intrat în atenţia Securităţii ca opozant al regimului. În anii 1950, în vremea în care era stareţ şi apoi duhovnic la Prislop, a trecut prin calvarul anchetelor şi al arestărilor. Oamenii vin şi se roagă la mormântul acestuia, mulţi cu credinţa că pelerinajul le va aduce bunăstare sau vindecarea unor afecţiuni.
Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Maicile de la Prislop, în ipostaze inedite. Ce fac călugăriţele la plecarea pelerinilor | ROL.ro