Maica Domnului de la Letca plange cu lacrimi de mir

Facebook
Maica Domnului de la Letca plange cu lacrimi de mir

Descoperită în 2002, într-o biserică din Letca Nouă, Icoana Maicii Domnului a început atunci să lăcrimeze și să aline suferințele celor care vin să se roage în fața ei.


Dacă pleci din Bucureşti spre Alexandria, un drum secundar prăfuit te duce în satul Letca Nouă. Până în 2002, locul era cufundat în anonimat şi sărăcie, spre necazul părintelui Edmond Nicolae Popa, care fusese numit paroh la biserica din sat. Părintele nu înţelegea cum un lăcaş de cult ridicat în 1865 nu aduce mulţime de pelerini şi chiar de turişti.

Totul s-a schimbat când, cu ceva timp în urmă, în biserica dărăpănată din cimitirul satului a fost găsită o icoană veche, pictată pe lemn, a Maicii Domnului. A fost așezată la loc de cinste în biserica din sat, unde localnicii veneau să se roage și să i se închine Fecioarei.

letca.jpg

Micuța biserică din Letca Nouă a fost construită de mitropolitul Nifon, în anul 1867. Icoana Maicii Domnului a fost descoperită în urma unui vis avut de un tânăr. Acesta a visat că un bătrân cu veșminte albe în îndruma către Sfânta Icoană, spunându-i că aceasta poate fi găsită doar de un om cu suflet curat și cu credință mare. Astfel, tânărul a descoperit icoana veche de 200 de ani.

A plâns cu lacrimi de mir

Una dintre bătrânele satului, Silvia Cracea, are grijă și face curățenie în fiecare săptămână în această biserică. Într-o dimineață, a văzut ceva schimbat la Icoana Maicii Domnului și când s-a apropiat, a văzut că aceasta plângea cu lacrimi de mir. L-a chemat imediat pe părinte și pe câțiva localnici să vadă minunea. Vestea s-a răspândit ca fulgerul și a făcut ocolul țării, potrivit click.ro.

Lacrimile de mir ale Maicii Domnului au adus la icoană mii de credincioşi bolnavi, cu suferinţe numai de ei ştiute sau oameni care nu mai aveau nicio speranţă. 

De când icoana plânge, aici se ține în fiecare zi, la ora 18:00, acatistul Mântuitorului, iar la miezul nopții paraclisul Maicii Domnului, o rugăciune specială, închinată icoanei care plânge la Letca Nouă. În fiecare vineri are loc o slujbă importantă, Sfântul Maslu, care înseamnă dezlegarea trupului și a sufletului de tot ce e rau. Preotul spune că fiecare se vindecă după cât de puternică este credința sa în Dumnezeu.

Giurgiuvenii și nu numai știu că în acest lăcaș sfânt se află icoana care plânge cu lacrimi de mir. 

letca1.jpg

Rugăciune către Maica Domnului

Împărăteasa mea preabună şi nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, ajutătoarea săracilor şi primitoarea străinilor, bucuria celor întristaţi şi acoperământul celor necăjiţi, vezi nevoia şi necazul meu; ajută-mă ca pe un neputincios, hrăneşte-mă ca pe un străin. Necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum vrei, că n-am ajutor afară de tine, Maica lui Dumnezeu, ca să mă păzeşti şi să mă acoperi în vecii vecilor. Amin.


Citeste despre: Maica Domnului, Letca, Icoana, Mir,

Vezi comentariile
loading...
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Maica Domnului de la Letca plange cu lacrimi de mir | ROL.ro