MÂNCARE DE POST de la Mănăstirea dintr-un Lemn: Cum faci cele mai gustoase pârjoale de cartofi

Facebook
MÂNCARE DE POST de la Mănăstirea dintr-un Lemn: Cum faci cele mai gustoase pârjoale de cartofi

Fiindcă ne aflăm în timpul Postului Nașterii Domnului, vă propun o rețetă călugărească de la Mănăstirea Dintr-un Lemn din județul Vâlcea.


Ai nevoie de un castron de cartofi fierți, 2-3 morcovi, o ceapă, o rădăcină de pătrunjel, 2-3 căței de usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde, sare, untdelemn. Cum se procedează?

La un castron de cartofi fierți, zdrobiți, se pune o mână de morcov ras, o mână de zarzavat (ceapă, pătrunjel) tocat foarte mărunt și se prăjesc împreună. Se adaugă usturoiul (rețeta iese mai gustoasă cu usturoi verde) și se "rotunjește" compoziția cu făină.

Știm că nu o să se mai desfacă la prăjit atunci când nu se mai ia de pe mână. Se modelează pârjoluțele și se prăjesc în tuci, în untdelemn încins.

Aceasta este o rețetă de la Mănăstirea Dintr-un lemn din județul Vâlcea, scrie antenasatelor.ro.


Citeste despre: retete post, retete manastire,

Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana





Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


MÂNCARE DE POST de la Mănăstirea dintr-un Lemn: Cum faci cele mai gustoase pârjoale de cartofi | ROL.ro