Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Ce nu ai voie să faci astăzi și ce se întâmplă dacă încalci tradiția

Facebook
Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Ce nu ai voie să faci astăzi și ce se întâmplă dacă încalci tradiția

1. Nu este bine să uiți de cei sărmani și de copiii nebotezați 

Cei care ii neglijesc pe oamenii nevoiasi si nu aprind o lumanare sau nu spun o rugaciune pentru acestia in ziua Intrarii in Biserica a Maicii Domnului, vor fi lipsiti de o serie de bucurii, spun traditiile de la sate.

In aceasta zi sfanta se aprind lumanari atat pentru copiii care nu au fost botezati cat si pentru morti. De asemenea, se impart nuci, colaci si turte cu malai.

2. Nu se prelucrează lâna

Orice activitate legata de oierit ori prelucrarea lanii este interzisa in cursul acestei zile deoarece se spune ca in acest mod sunt protejate animalele. De asemenea, se ung cu usturoi cercevelele ferestrelor pentru alungarea strigoilor si a spiritelor diavolicesti.

3. Nu se spală haine

In orice zi de sarbatoare importanta, activitatile casnice sunt interzise intrucat trebuie oferit respect pentru sfantul sarbatorit ori evenimentul biblic pomenit de Biserica.

4. Nu este bine să fii supărat

Daca te-ai certat cu cineva, este bine sa ceri iertare si sa initiezi impacarea. Nu e bine ca oamenii sa fie certati de Ovidenie. Dacă rămâi certat cu oamenii, nici Domnul nu te va ierta pe tine, după cuvântul Scripturii care zice: „de nu veţi ierta oamenilor greşelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greşelile voastre.”

5. Nu trebuie sa încalci postul. (În această zi este dezlegare la pește)

In aceasta zi este dezlegare la peste si chiar este recomandat sa consumi peste. Cei care respecta aceasta sarbatoare tinand post vor avea parte de sanatate, fericire si o serie de impliniri in anul urmator. Belsugul nu va lipsi din casele lor.
Vezi comentariile
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Ce nu ai voie să faci astăzi și ce se întâmplă dacă încalci tradiția | ROL.ro