Advertisement
Icoane
Icoana Prodromița, lucrarea la timpul prezent
Chipul Maicii Domnului din icoana ce poartă numele Pro­dromița adie mireasma unui lan de grâu. O privești și nu te mai saturi. Pleci și ea te urmează. Ți-e teamă și ea te primește în îmbrățișarea ei tainică. Plângi și ea îți culege lacrimile. Amestec de viață și taină. Luminează fâșiile de întuneric din sufletul tău.
Icoane nefacute de mana omeneasca: Fac ADEVARATE MINUNI
Cea mai cunoscuta este icoana nefacuta de mana a Sfintei Fete a lui Hristos, imprimata pe o panza, apoi pe o caramida, trimisa de Mantuitorul regelui Abgar. 
PROFETIA SFANTULUI ANTONIE se ÎNDEPLINEȘTE sub ochii noștri: “Va veni vremea ca oamenii sa...”
O profeție îngrozitoare a Sfântului Antonie se împlinește chiar sub ochii noștri! Aveți mare grijă și rugați-vă neîncetat. Încă avem timp să ne căim pentru păcatele noastre și să primim mântuirea sufletelor.
INCREDIBIL! ICOANA MINUNE din ROMÂNIA pictată de Iisus
Chipuri nepictate de mâini omeneşti au apărut pe o icoană, la Iaşi, acum 150 de ani. Maica Domnului şi Pruncul Iisus s-au oferit pe Sine.
Un adevarat MIRACOL! O icoana a Maicii Domnului se incalzeste in timpul rugaciunii
Cu un an în urmă, în 2015, a fost pictată în Georgia o copie a Icoanei Maicii Domnului de la Iveron. Cei în posesia cărora se afla icoana au vizitat apoi Țara Sfântă și Muntele Athos, purtând pictura cu ei.
O icoana a Maicii Domnului izvoraste mir parfumat
O icoana a Maicii Domnului, ce poartă numele „Izvorul Dătător de Viață”, a început să izvorască mir parfumat în Biserica Sfântului Petru și Pavel din Stanovo, în zona Mucacevo (Transcarpatia) – în estul Ucrainei.
Aceasta icoana a Maicii Domnului a vindecat o fetita muta si paralizata
Minunile săvârșite la Icoana Maicii Domnului aflată în biserica „Sfinții Împărați Constanti și Elena”, din Gura Humorului, sunt știute de toată lumea.
Minune! Icoana aceasta a scapat neatinsa dintr-un incendiu
Biserica ortodoxă Sfântul Gheorghe din Knoxville a fost cuprinsă de flăcări, zilele trecute. În urma incendiului puternic, cei ce au ajutat la curăţarea bisericii, au avut surpriza să vadă o minune dumnezeiască.
O icoana facatoare de minuni a ajuns in Romania. Icoana a fost adusa din Ucraina
Sute de oameni au stat astăzi la coadă pentru a atinge o icoană făcătoare de minuni a Sfintei Fecioare Maria, expusă pentru câteva zile într-o biserică din Constanța.
ICOANA CU TREI OCHI SI DOUA GURI, FACATOARE DE MINUNI
Mănăstirea de la Giurgeni adăpostește o icoană veche, recunoscută pentru numeroasele miracole săvârșite.
O Icoana UNICA se afla la Manastirea Sihastria Voronei! Vezi ce o face deosebita
În Mănăstirea Sihăstria Voronei, aproape de Botoșani, credincioșii pot observa o icoană unicat a Maicii Domnului. Ea este reprezentată ținându-și Fiul Sfânt de mână, și nu în brațe, cum se întâmplă în majoritatea icoanelor ce o înfățișează pe Maica Sfântă.
Maica Domnului de la Letca plange cu lacrimi de mir
Descoperită în 2002, într-o biserică din Letca Nouă, Icoana Maicii Domnului a început atunci să lăcrimeze și să aline suferințele celor care vin să se roage în fața ei.
Icoana miracolelor de la Cacica
În comuna Sascut din județul Bacău se află un obiect deosebit. Icoana făcătoare de minuni de la Cacica reușește să adune laolaltă credincioși din toate colțurile țării.
Icoana dubla de la Caldarusani, una din cele mai puternice icoane
Icoana de la Căldărușani a fost adusă în anul 1940, de la Mănăstirea Noul Neamț. Obiectul sfânt este unic prin execuția perfectă, dar și prin înfățișare. Pe una din fețele icoanei se află pictată Fecioara Maria, iar pe cealaltă Sfântul Gheorghe. De aici vine și denumirea de icoană dublă.
Icoana cu trei maini la care s-au rugat Eminescu, Kogalniceanu si Nichita Stanescu
Biserica „Maica Precista” din Ploiești adăpostește o icoană despre care se spune că este făcătoare de minuni. la icoană s-au rugat, de-a lungul timpului, personalități importante precum Mihai Eminescu, Mihail Kogălniceanu, Toma Caragiu, Nicolae Iorga sau Nichita Stănescu.
Icoana facatoare de minuni UNICA in Romania. Este considerata una dintre cele mai PUTERNICE
Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu este una dintre cele mai puternice icoane făcătoare de minuni din țară, pentru că din ochii Maicii Domnului izvorăște un mir cu putere miraculoasă, spun credincioșii. 
Minune in Romania! Icoana a Maicii Domnului facatoare de minuni
La Rădăşeni există o icoană a Maicii Domnului făcătoare de minuni. A ajuns aici purtată de credincioşi în procesiune, pentru a-i izbăvi de secetă, în anul 1921. Cele petrecute atunci au fost preluate de tradiţia locului şi, din generaţie în generaţie, din casă în casă, din familie în familie, povestea este reamintită și astăzi. 
Lidianca de la Manastirea Neamt vindeca boli grave
Bisericile din Moldova sunt cunoscute atât pentru frumuseţea frescelor care le împodobesc, cât şi pentru icoanele lor făcătoare de minuni. Spre icoane se îndreaptă, din veacuri, ruga celor aflaţi în suferinţă sau care au nevoie de ajutor. Toate icoanele sunt dătătoare de speranţă. Unele au dat însă, de-a lungul timpului, semne miraculoase ale puterii lor, fie vindecând boli grave, fie aducând linişte sufletească şi înlăturând miraculos dezlănţuirile naturii.
Icoane făcătoare de minuni din România
Unele icoane vindecă boli, altele  izgonesc duhurile rele, aduc ploi sau apără mănăstirile și familiile credincioase. Fără îndoială, toate icoanele ajută credincioșilor, însă unele poartă daruri speciale, care sunt oferite numai celor care se roagă mult și din tot sufletul.

Stiri Icoane | ROL.ro