Icoane făcătoare de minuni din România

Facebook
Icoane făcătoare de minuni din România

Unele icoane vindecă boli, altele  izgonesc duhurile rele, aduc ploi sau apără mănăstirile și familiile credincioase. Fără îndoială, toate icoanele ajută credincioșilor, însă unele poartă daruri speciale, care sunt oferite numai celor care se roagă mult și din tot sufletul.

 

Numărul icoanelor făcătoare de minuni din în țara noastră depășește 100.  Printre cele mai cunoscute icoane se află icoana Sfintei Cuvioase Parascheva de la Biserica Sfântul Gheorghe Cel Nou, Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula sau Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Rarău.

Iată o scurtă prezentare a celor mai cunoscute icoane făcătoare de minuni din România:

Icoana Sfintei Cuvioase Parascheva de la Biserica Sfantul Gheorghe Cel Nouparascheva_1.jpg


Icoana Sfintei Cuvioase Parascheva, păstrată astăzi în Biserica Sfântul Gheorghe Nou, din București, este o icoană făcătoare de minuni mult iubită de credincioși. Până la aducerea aici a icoanei, aceasta fusese așezată în Biserica Sfânta Vineri - Hereasca, din București, dărâmată în vremea regimului comunist. Se spune că, înaintea dărâmării Bisericii Sfânta Vineri, icoana Sfintei Parascheva a plâns.


Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula

icoana_nicula.jpg

Icoana de la Mănăstirea Nicula, aflată în judeţul Cluj, la numai trei kilometri distanţă de Gherla, este una dintre cele mai renumite icoane din ţară, în jurul acesteia adunându-se, anual, zeci de mii de pelerini.  Aceştia înconjoară biserica, mergând în coate și în genunchi, ca jertfă pentru iertarea păcatelor. Icoana este cunoscută pentru puterile ei tămăduitoare. Sunt mulți oameni care s-au vindecat de boli incurabile și sunt multe familii care au dobândit copii dupa ce s-au închinat la icoana.

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Durău


icoana_durau1.jpg

Icoana de la Mănăstirea Durău este o icoană făcătoare de minuni, asemănătoare multor altora din zona Neamţului, dar și din alte locuri de rugăciune din ţară. Înaintea ei, credincioşii vin cu mare credinţă și dragoste, având nădejde puternică în ajutorul și puterea Maicii Domnului.

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Bisericani


icoana_bisericani1.jpg

Icoana de la Mănăstirea Bisericani este o icoană făcătoare de minuni. Este adevărat că minunile ţin de credinţă și rugăciunea credinciosului, iar nu de mărimea, vechimea ori calitatea icoanei. Sunt însă unele icoane, special alese de Maica Domnului, prin intermediul cărora s-au săvârşit minuni deosebite. O astfel de icoană este si cea de la Mănăstirea Bisericani.

Povestea icoanei este legată de o întâmplare din viața Sfântului Iosif de la Bisericani. Acesta a construit o biserică din lemn, în aproprierea actualei mănăstiri, însă bisericuța a fost incendiată de tătari. În timp ce călugării se pregăteau să părăsească sihăstria de la Bericani, li s-a înfățișat Fecioara Maria și le-a spus să nu plece din Grădina Ei. Călugării au găsit apoi, în scorbura unui stejar, aflat în locul în care apăruse imaginea Fecioarei, o icoană a Maicii Domnului, păstrată până astăzi.

Icoana este renumită pentru puterea ei de a alunga duhurile necurate abătute asupra oamenilor și de a curma suferința celor care suferă de boli ale plămânilor.

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Rarău


icoana_de_rarau.jpg


Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, de la Mănăstirea Rarău, este o icoana făcătoare de minuni mult iubită de credincioșii care pășesc pragul bisericuței de lemn din județul Suceava. Mănăstirea se află pe Muntele Rarău, la aproximativ 25 de kilometri de aşezarea de la poalele acestuia, la ea ajungându-se din Piatra Neamţ sau din Târgu Neamţ, trecând prin Poiana Teiului, Broşteni și ajungând în satul Chiril.

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, păstrată în biserica centrala a Mănăstirii Rarău, nu este singura icoana făcătoare de minuni găzduită de mănăstire. Astfel, aici se mai află încă șapte sfinte icoane făcătoare de minuni, care aduc vindecare și alinare celor bolnavi și suferinzi. Printre ele se numără și icoana Sfântului Ioan Teologul, ocrotitorul mănăstirii și icoana Sfântului Ioan Evanghelistul.

 

Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Icoane făcătoare de minuni din România | ROL.ro