Icoana miracolelor de la Cacica

Facebook
Icoana miracolelor de la Cacica

În comuna Sascut din județul Bacău se află un obiect deosebit. Icoana făcătoare de minuni de la Cacica reușește să adune laolaltă credincioși din toate colțurile țării.


Icoana este o copie veche de câteva secole a miraculoasei „Madonna Neagră” de la Biserica Jasna Gora, din Czestochowa, Polonia. Icoana Fecioarei Maria are dimensiunile de 86x60 cm și este pictată pe pânză. Este o reprezentare a Fecioarei ținându-l în brațe pe Pruncul Sfânt, care cu mâna stângă strânge la piept o carte, iar mâna dreaptă o are ridicată în semn de binecuvântare. Maica Domnului și Iisus au cununi din stele, iar un basorelief din lemn aurit și argintat acoperă icoana, lăsând la vedere fețele și palmele Maicii Domnului și ale Pruncului Iisus.

madona_neagra.jpg

Încă de la sfințirea bisericii de la Cacica, care a avut loc la începutul secolului trecut, a rămas o mărturie scrisă despre icoană: „Emoţionant a fost momentul în care, după ceremoniile de sfinţire a bisericii, Excelenţa sa arhiepiscopul a adus cu mâinile sale proprii din capelă icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, aşezând-o pe altarul principal, iar de aici cu ea a binecuvântat mulţimea. Nu a existat nici unul care să nu fi vărsat lacrimi de emoţie, când Maica Domnului mulţumea tuturor pentru noul ei lăcaş. Apoi icoana a fost aşezată pe altarul principal, pe care Regina cerului şi-a luat locul cuvenit lângă Iisus Cristos, prezent în preasfântul sacrament“, informează Ziarul Lumina. 

La Cacica, în fața acestei sfinte icoane, mii de credincioși și-au găsit alinarea și vindecarea în rugăciuni. 

Icoana „Madonei Negre” a ajuns la Cacica în urmă cu 200 de ani. Specialiștii estimează că această copie datează din anul 1725. După sosirea în Bucovina, icoana a fost păstrată cu sfințenie, iar timpul a făcut că lăcașul de cult de la Cacica să devină un loc de pelerinaj important al lumii creștine din România.

madona_neagra2.jpg

Icoana Maicii Domnului de la Cacica a devenit celebră printre credincioși printr-o serie de miracole și de însănătoșiri nemaivăzute. În semn de recunoștință credincioșii au donat diverse obiecte din argint.

Bazilica de la Cacica se află în centrul localității. A fost construită între anii 1903 și 1904, în stil neogotic. Icoana a fost adusă în localitate în anul 1809, când s-a sfințit biserica veche. Mai înainte, icoana a fost păstrată într-o biserică din Polonia.

Icoana originală a fost făcută de bătrânul Daniel pentru un scriitor bolnav. Rugându-se în faţa acestei icoane, scriitorul s-a însănătoşit în mod miraculos şi a pomenit în scrierile sale de această minune.

blackmadonna_2.jpg

Apoi, în biserică s-a săvârşit miracolul „lacrimilor“, care curgeau din ochii Madonnei. Icoana de la Cacica este executată din lemn aurit şi argintat. Doar feţele şi palmele Maicii Domnului şi ale Pruncului Hristos sunt pictate. Icoana o reprezintă pe Sfânta Fecioară ţinând în braţele ei pe Pruncul Iisus.Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Icoana miracolelor de la Cacica | ROL.ro