Icoana dubla de la Caldarusani, una din cele mai puternice icoane

Facebook
Icoana dubla de la Caldarusani, una din cele mai puternice icoane

Icoana de la Căldărușani a fost adusă în anul 1940, de la Mănăstirea Noul Neamț. Obiectul sfânt este unic prin execuția perfectă, dar și prin înfățișare. Pe una din fețele icoanei se află pictată Fecioara Maria, iar pe cealaltă Sfântul Gheorghe. De aici vine și denumirea de icoană dublă.Icoana și-a căpătat bunul renume prin minunile pe care le-a săvârșit de-a lungul timpului, dar pe care le înfăptuiește și în ziua de azi.


În anul 1940, în timpul refugiului mai multor călugări din Basarabia, cuvioșii părinți au luat cu mare grijă icoana Maicii Domnului și au reușit să o treacă peste Prut. Dintre acești călugări, o parte s-au așezat la Cernica, alta la Căldărușani.


caldarusani1.jpg


Icoana de la Noul Neamț a fost căutată multă vreme de sovietici, mai întâi la mănăstire, apoi pe drumul pe care plecaseră călugării, crezându-se că icoana a fost îngropată în locurile de popas.


După ce România a căzut în zona de influență a Rusiei, icoana a fost căutată și la noi în țară, dar nu a putut fi găsită pentru că fusese ascunsă bine, într-un perete al schitului Sitaru.


După 1989, icoana făcătoare de minuni de la Căldărușani a fost revendicată de starețul Mănăstirii Noul Neamț, însă Patriarhul Teoctist a răspuns așa: "Când se va uni Basarabia cu Țara Mamă, atunci icoana se va duce înapoi de unde a venit!".


caldarusani2.jpg


Oamenii care vin la Căldărușani spun că au simțit ajutorul Maicii Domnului. 


Mănăstirea Căldărușani este o mănăstire ortodoxă din România, situată în județul Ilfov, pe malul lacului Căldărușani și este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură bisericească din Țara Românească.


manastirea-caldarusani-20.jpg


Mănăstirea a fost ctitorită în 1638 de Matei Basarab (1632-1654). Domnitorul muntean, aflat în conflict cu Vasile Lupu al Moldovei, trecând prin aceste părți, hotărăște să zidească pe locul unui vechi schit de lemn o mănăstire din piatră.Matei Basarab va ridica în mijlocul Codrilor Vlăsiei o adevărată cetate, înconjurată pe trei laturi de un lac. Biserica mare a mănăstirii, în plan treflat, cu trei turle, cu hramul Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir, poartă aceeași amprentă arhitecturală ca și biserica Mănăstirii Dealu și cea a Mănăstirii domnești de la Curtea de Argeș. Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Icoana dubla de la Caldarusani, una din cele mai puternice icoane | ROL.ro