Icoana care plânge cu lacrimi de mir. Zeci de mii de credincioși aleargă să vadă icoana!

Facebook
Icoana care plânge cu lacrimi de mir. Zeci de mii de credincioși aleargă să vadă icoana!

Zeci de mii de credincioși ortodocși vin să se roage înaintea icoanei Sfântului Ioan Botezătorul, aflată într-o biserică din partea de sud-vest a orașului Chicago, mai exact în suburbia Homer Glen. De curând, din această icoană a început să izvorească în chip minunat mir, având loc și multe minuni.

Conform Chicago Tribune, picături mici de ulei cu bună mireasmă curg din belșug pe întreaga suprafață a icoanei Sfântului Ioan, ce se află în catapeteasma micuței biserici din Homer Glen, afierosite Adormirii Maicii Domnului.

Preotul paroh Sotirios Dimitriou spune: „Primul lucru pe care am fost în stare să-l rostesc a fost: 'Ce să fac acum?' Așa ceva te ia total prin surprindere. Îți taie răsuflarea, este o experiență atât de intensă să vezi o astfel de lucrare a lui Dumnezeu chiar înaintea ochilor tăi!”

Episcopul Vicar al acelei eparhii a spus că nu poate confirma autenticitatea minunii: „Îi lăsăm pe credincioși să creadă dacă asta simt.” Episcopul Dimitrie a continuat: „Dacă acest eveniment te aduce mai aproape de Dumnezeu, e minunat. Dacă nu te apropie de Domnul, atunci nu te apropie și asta e.”

Uleiul izvorăște din aureolă, aripi, mâini și barbă, fiind strâns într-un recipient plin cu bumbac, aflat în partea de jos a icoanei. Părintele face mai apoi biluțe din bumbacul îmbibat în mir, pe care le împarte închinătorilor. 

sf-ioan-2.jpg

Părintele Sotirios a primit deja multe mărturii de vindecări miraculoase de la oamenii care s-au închinat la această icoană. Un domn ce avea o arteră a inimii înfundată, afecțiune ce îi amenința viața, a mărturisit că imediat după ce a atins icoana, artera cu probleme s-a desfundat. Un altul a spus că prin intermediul icoanei s-a vindecat de cancer. Părintele însuși, care mai înainte își pierdea destul de frecvent cunoștința din pricina unei afecțiuni cerebrale, după ce mirul a început să izvorească din icoană s-a vindecat complet și a renunțat la medicamente.

Între timp, comunitatea unde se află icoana întâmpină anumite dificultăți legate de numărul mare de oameni care vizitează în fiecare zi bisericuța în care se află icoana.

Eparhia de care aparține biserica a dat următorul comunicat: „Ne simțim binecuvântați datorită evenimentului care are loc în parohia din Homer Glen, Illinois. Rugăm credincioșii să aibă răbdare și înțelegere atunci când vor să se închine la această icoană sau să ceară informații despre icoană, pentru că acolo este o comunitate parohială mică, care încearcă din răsputeri să găsească cele mai bune căi de a împărtăși această binecuvântare unui număr de oameni din ce în ce mai mare.”
Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Icoana care plânge cu lacrimi de mir. Zeci de mii de credincioși aleargă să vadă icoana! | ROL.ro