Floarea Patimilor lui Iisus. LEAC pentru ZECI DE AFECȚIUNI

Facebook
Floarea Patimilor lui Iisus. LEAC pentru ZECI DE AFECȚIUNI

Denumirea științifică a acestei flori este „passiflora” și este deja o legendă în lumea fitoterapiei mondiale. 

În traducerea română, „floarea pasiunii” este un nume folosit greșit, denumirea sa corectă fiind „Floarea Patimilor lui Hrisos”, pusă de primii călugări ajunși în America de Sud în secolul al XVII-lea. De ce este această plantă de o luxuriantă frumusețe asemănată cu Patimile?
Unii cred ca din cauza nuanțelor sângerii pe care le capăta, alții văd însa în acțiunea psihică purificatoare a acestei plante un ajutor divin, care aduce aminte de lumina daruită oamenilor de Hristos.
Are cinci petale și cinci sepale care reprezintă  10 disciopoli ai Bunul Nostru Iisus Hristos, fară Iuda și fără Petru. Are 72 spini, la fel cum se spune că avea și coroana cu spini purtată de Iisus. Lancea cu care a fost Mântuitorul ucis este amintită în frunzele ascuțite ale florii.

Originară din America de Sud, Passiflora este o plantă cățărătoare și își susține greutatea cu ajutorul unor cârcei ca și niște ațe. Cârceii menționați reprezintă degetele: sunt subției, dar foarte puternici și au un simț tactil dezvoltat.

Floarea minune poate ajunge și la o înălțime de 10m, cățărându-se puternic pe un suport solid. Frunzele sunt dispuse pe o parte și de alta a ramurilor. Florile cresc individual, au petale albe și sunt acoperite de o corolă de fiamente violez sau roz.

Floarea Patimilor lui Hrisos înflorește vara și trebuie crescută la soare, într-un loc cu umiditate medie. 

Componență
Fassiflora conține glicozide, flavonoizi, alcaloizi, compuși fenolici și ulei volatil.

Proprietăți
Planta are proprietăți sedative, anxiolitice, hipotensoare și antispastice. 

Din această plantă, ultile sunt tulpinile și frunzele. Frunzele se recoltează la sfârșitul verii. Ca plantă uscată, se folosește la prepararea de infuzii, extract de lichid și pulberi.

Indicații
Floarea este folosită pentru tratarea insomniei și anxietății. Dacă vă confruntați cu încordarea musculară, palpitații , stări de iritabilitate nervoasă, stări emotive, spasme musculare, dar și probleme gastrice, atunci află că passiflora este un remediu bun pentru toate. Se poate folosi și ca adjuvant în convulsii de diferite etiologii, migrene. Este recomandat să se administreze copiilor de peste 5 ani, fiind un remediu blând și natural.

O serie de studii efectuate în 1974 au relevat faptul că maltolul și etil-maltolul sunt responsabile pentruefectele sedative ale passifloerei. În plus flavonoidele au de asemenea acțiune sedative.

Deși a rămas destul de puțin cunoscută, passiflora este un leac minune pentru insomnie, stări nervoase, epilepsie și chiar și pentru tulburările de menopauză.

Un studiu a descoperit și vindecarea în cazul anxietății extreme cauzate de sevrajul apărut în urma consumului de cannabis, de opiacee sau de alcool. O altă afecțiune pe care o poate trata este azoopermia, scăderea libidoului, afecțiuni pe care le au în special consumatorii fideli de alcool și țigări. De asemenea, reprezintă un medicament și pentru astm.

Preparare
În general se folosește infuzia de frunze.
Se adaugă o linguriță de produl vegetal la 200ml apă clocotită. Se infuzează timp de 5-10 minute, apoi se strecoara. Se adaugă puțină miere pentru îndulcire. A se consuma de preferat câte două-trei căni pe zi, între mesele principale, iar ultima înainte de culcare. 

Contraindicații
A nu se administra copiilor sub 5 ani, femeilor însărcinate sau care alăptează.Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Floarea Patimilor lui Iisus. LEAC pentru ZECI DE AFECȚIUNI | ROL.ro