Era gravidă, iar medicii i-au spus să avorteze! Femeia a refuzat! Ce se întâmplă acum cu cel mic

Facebook
Era gravidă, iar medicii i-au spus să avorteze! Femeia a refuzat! Ce se întâmplă acum cu cel mic

O situaţie obişnuită: o mamă însărcinată căreia i se spune că bebeluşul său nu este viabil refuză să cedeze la ceea ce ea considera presiune din partea medicilor pentru a avorta.


Cu siguranţă, micul Jett Morris, care s-a născut prematur la 25 de săptămâni, nu auzea scenariile triste şi înfricoşătoare la care urma să fie supus. În ciuda previziunilor sumbre, în prezent, este un copil sănătos de 1 an, conform publicaţiei britanice The Mirror.

Mhairi şi Paul Morris au declarat că fiul lor, care la naştere avea doar 635 g, nu ar fi fost astăzi alături de ei dacă aceştia ar fi cedat presiunilor medicilor de la spitalul East Surrey. În continuare declaraţia lor, prezentată de Fleig :

“La puţin timp după ecografia cu ultrasunete de la 20 de săptămâni, în care totul părea perfect, lui Mhairi i s-a rupt apa.

Doctorul a spus: “te vom transfera în sala de spectacol (n.a. sala de operaţii). Trebuie să întrerupi sarcina pentru că nu mai putem face nimic.’’

Ea a adăugat : ‘’Înţeleg că doctorii trebuie să îţi prezinte şi să îţi explice cel mai grav scenariu într-un mod cât mai simplu, ca şi cei mai grei de cap să înţeleagă, dar nu există două persoane identice pe lume, iar doctorii nu i-au dat nicio şansă lui Jett.’’

‘’Când s-a întors, după ce am discutat cu Paul, i-am spus amândoi că nu vreau să merg în sala de spectacol. Doctorul s-a uitat la ceas şi şi-a dat ochii peste cap, ca şi cum eu pierdeam timpul.’’

‘’I-am spus lui Paul:’trebuie să plecăm de aici’.’’

Ulterior situaţia s-a înrăutăţit, conform spuselor lui Mhairi şi Paul. Ei i-au declarat reporterului Fleig că ulterior discuţiei cu medicul li s-au acordat doar 5 minute pentru a lua o decizie – şi un cărucior le-a fost adusă pentru a o transporta pe Mhairi în sala de operaţii.

Mhairi a suferit o rupere prematură a membranei şi ulterior a fost diagnosticată cu placenta previa (placenta este poziţionată sub copil şi poate cauza sângerări şi infecţii).

Lui Mhairi i s-a spus că cel mai probabil va începe travaliul în 48 de ore şi copilul ei va muri. Dar după câteva zile ea nu născuse încă şi a fost lăsată să meargă acasă.

246da10c00000578-2897183-image-m-14_1420464294839.jpg

Abia după 12 zile ea a început să sângereze şi a fost dusă de urgenţă la spital. Dar puţin timp după aceasta au fost obligaţi să se îndrepte către un alt spital, aflat la aproximativ 130 de km distanţă, din cauză că spitalul East Surrey nu avea echipamentul necesar să se ocupe de un bebeluş prematur născut înainte de 28 de săptămâni.

Potrivit declaraţiilor familiei, doctorii de la spitalul Portsmouth i-au avertizat ‘’că bebeluşul poate suferi de un traumatism cerebral şi că este foarte posibil să moară la naştere din cauză că plămânii săi nu sunt suficient dezvoltaţi’’, relatează Fleig.

Dar Jeff s-a opus zvonurilor şi a ieşit lovind şi zbătându-se pe 6 Decembrie 2013, oferind chiar şi un mic scâncet înainte de a fi introdus în incubator.

Suferea de afecţiuni pulmonare şi icter – de care a scăpat rapid după ce plămânii şi celelalte organe s-au dezvoltat.

A fost lăsat să plece acasă abia pe 5 martie – cu aproape 3 săptămâni înainte de termenul iniţial stabilit iniţial pentru 24 martie.

246da0d400000578-2897183-image-m-27_1420464546287.jpg

Aşa cum am menţionat anterior, nu e ca şi cum Jett nu ar fi întâmpinat provocări. El are de asemenea două găuri mici în inimă, ‘’dar nu sunt considerate periculoase încât să-i cauzeze probleme în viitor şi a fost deconectat de la un aparat de oxigen în mai’’. Este totuşi un copil care se adaptează uşor în faţă dificultăţilor.

Mhairi declară :

‘’Pentru noi s-a întâmplat să avem un final fericit, dar sunt îngrijorată pentru alte mame care au suferit un avort, deşi copiii lor ar fi putut supravieţui’’.

‘’Mi s-a prezentat o perspectivă atât de sumbră, încât mă gândeam tot timpul că ceva rău urmează să i se întâmple, dar de fapt asta nu s-a întâmplat niciodată’’.

Mhairi mărturiseşte că a fost forţată mai degrabă să caute soluţii online decât i-au fost oferite de către medici – iar acum speră că povestea sa vă ajuta alte mame însărcinate aflate în aceeaşi situaţie.

150105109.2_xl.jpgVezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Era gravidă, iar medicii i-au spus să avorteze! Femeia a refuzat! Ce se întâmplă acum cu cel mic | ROL.ro