„Doamne, nu pomeni păcatul tinereții că tot omul e nebun la tinerețe!” O pildă CUTREMURĂTOARE de MARE FOLOS SUFLETESC! Vezi AICI..

Facebook
„Doamne, nu pomeni păcatul tinereții că tot omul e nebun la tinerețe!” O pildă CUTREMURĂTOARE de MARE FOLOS SUFLETESC! Vezi AICI..

Părintele Calistrat ne arată printr-o pildă scurtă cum trebuie să gândim atunci când vedem păcatul din jurul nostru. Înțelegem din pilda aceasta că din toate trebuie să tragem folos pentru mântuirea sufletului nostru. Iată, în continuare, cuvintele părintelui Calistrat:

Pilda cu episcopul care a întors capul după femeia împodobi și îngrijită frumos, atât de frumos, încât cei din jur au spus în sinea lor, uite cum s-a rănit sufletește. Episcopul le raspunde:

 

– O, fiilor cât de îngustă este vederea minții omenești! Iată ce am gândit: Dacă ar avea tărie creștinul să-și împodobească sufletul tot cu atâtea fapte bune cu cată frumusețe își împodobește trupul, Raiul ar fi plin de sfinți. „Doamne, nu pomeni păcatul tinereții că tot omul e nebun la tinerețe si n-are socoteala și înțelepciunea de pe urmă!”


Părintele Calistrat
Vezi comentariile
loading...
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


„Doamne, nu pomeni păcatul tinereții că tot omul e nebun la tinerețe!” O pildă CUTREMURĂTOARE de MARE FOLOS SUFLETESC! Vezi AICI.. | ROL.ro