Dezvaluiri incredibile despre Arsenie Boca: „Avea o putere...”

Facebook
Dezvaluiri incredibile despre Arsenie Boca: „Avea o putere...”

Astăzi se împlinesc 105 ani de la nașterea părintelui Arsenie Boca, iar omul care l-a cunoscut cel mai bine face mărturisiri incredibile. 

Părintele Nicolae Bordaşiu are 90 de ani şi l-a cunoscut pe părintele Arsenie Boca în tinereţe. Bătrânul povesteşte cu nostalgie despre prima întâlnire cu idolul lui. „Avea o putere paranormală de a citi oamenii”, a declarat duhovnicul pentru Antena Stars.

Nicolae Ioan Bordaşiu este preot la Biserica Sfântul Silvestru din Bucureşti şi fost deţinut politic. A fost deţinut timp de 7 ani, în mai multe închisori comuniste, inclusiv la Oradea. Părintele a făcut parte din grupul în care s-a regăsit şi părintele Arsenie Boca. De aproape 50 de ani el slujeşte la Biserica Sfântul Silvestru din Bucureşti.

Despre Părintele Arsenie, Preotul Nicolae are numai vorbe bune: „Mi-a fost duhovnic şi, când spunea ceva, nu era de discutat. Când spunea un lucru sentenţios, ştiai că nu are abatere. Când afirmi despre om că e aspru, înseamnă că are în inimă o duritate şi, legat de aceasta, şi o anumită răutate. Dar părintele Arsenie Boca era blând din fire şi nu găseai în el nicio răutate. Era însă aspru cu sine însuşi. Înainte de toate, era foarte ordonat. Se vedea că e ardelean! Cum eram atâţia în casă şi fiecare trebuia să aibă propriul program, el era cel care se scula cel dintâi şi cel care pleca cel din urmă şi făcea totul în aşa fel încât să nu ne deranjeze pe niciunul dintre noi. Era foarte meticulos, în tot ceea ce făcea. În camera dânsului, care era foarte simplă, era o ordine desăvârşită - avea doar câteva cărţi, nu o bibliotecă enormă, cum s-ar putea gândi cineva, avea cărţile de bază pentru orientarea duhovnicească şi multe schiţe de icoane.

preotul-nicolae.jpg

Nu mă lăsa niciodată nici să judec lumea, nici pe oameni. Întotdeauna îmi spunea să nu mă pun judecător în locul lui Dumnezeu, că Dumnezeu le judecă pe toate, şi tot ceea ce facem ne vine ca încercare pentru întărirea noastră duhovnicească. Prezenţa şi sfaturile sale mi-au dat puterea de a răbda şi de a trece peste acei ani, tare grei pentru mine.”, își amintește Părintele Nicolae despre perioada grea de după eliberarea din arest.

Arsenie Boca, părinte ieromonah, teolog și artist plastic ortodox român, a fost stareț la Mănăstirea Prislop, unde datorită personalității sale veneau mii și mii de credincioși. Supranumit „Sfântul Ardealului”, părintele de la Prislop a oferit lumii numeroase învățături. Mai mult decât atât, cei care l-au cunoscut pe bunul părinte sunt convinși cî âi ajută și acum, din Ceruri.Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Dezvaluiri incredibile despre Arsenie Boca: „Avea o putere...” | ROL.ro