De ce unele persoane se simt rău în timpul slujbelor bisericești?

Facebook
De ce unele persoane se simt rău în timpul slujbelor bisericești?

Sunt persoane cărora li se face rău în timpul slujbei. Te-ai întrebat vreodata de ce se întâmpla asta și cum poți evita acest incident?

Explicația este că aceste persoane poartă o povară apăsătoare pe suflet, adică nu și-au mărturisit păcatele, sau nu și le-au mărturisit pe toate ascunzând unele păcate, ori au mințit la spovedanie de-a dreptul, în timpul slujbelor un astfel de suflet neputându-se împărtăși de harul lui Dumnezeu și de frumusețea slujbelor, ba mai mult, putând suferi și unele înrâuriri demonice care se manifestă și prin stări de rău fizic.

Dacă ai sufletul îngreunat și nu ți-ai pus încă în bună rânduială viața lăuntrică, cel dintâi lucru pe care va trebui să-l faci este să îți găsești un duhovnic căruia să-i încredințezi toate cele rele săvârșite în trecut, toate apăsările sufletești, căutând răspunsuri de la Dumnezeu prin gura duhovnicului, și primind leac potrivit prin canonul de spovedanie. Astfel, Dumnezeu te va primi în casa lui și în comunitatea celor credincioși.

Dacă ai sufletul curat și ai credință atunci când te afli în casa Domnului, te vei simți bine, vei asculta cu plăcere cântarile și rugăciunile bisericești. Te vei simți eliberat și vei fi înconjurat de iubirea lui Dumnezeu.

Dacă este cu tine harul lui Dumnezeu, o slujbă lungă de câteva ore ți se va părea că trece într-o clipă și întreaga ta viață va fi însoțită de pace și sfântă bucurie. Pentru asta trebuie să te rogi des, să crezi cu toată inima în puterea binefăcătoare a lui Dumnezeu, să te spovedești regulat, să te împărtășești cu Sfintele Taine cu binecuvântarea duhovnicului.
Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


De ce unele persoane se simt rău în timpul slujbelor bisericești? | ROL.ro