De ce TREBUIE NEAPĂRAT să îți SFINȚEȘTI CASA? Vezi ce PUTERE are acest OBICEI CREȘTIN

Facebook
De ce TREBUIE NEAPĂRAT să îți SFINȚEȘTI CASA? Vezi ce PUTERE are acest OBICEI CREȘTIN

Stim ca lumea e ocrotita de un inger al lui Hristos, la fel si fiecare tara, oras sau sat. Sfintind apartamentul sau casa, preotul il cheama pe Duhul Sfant prin rugaciunile sale si alunga duhurile rele dintr-o incapere. 

Aceasta este sfintita, dedicata Domnului si se afla sub ocrotirea ingerului localitatii respective. ingerul ocro­teste locuinta cu conditia ca acolo sa se traiasca nor­mal, potrivit moralei crestine.

Imi amintesc un caz: Slujeam la o parohie in raionul Iuretk, regiunea Ivanovo. La bucatarie lucra o feme­ie pe nume Raisa. Ea povestea ca barbatul ei era betiv, se batea, injura. S-a ajuns pana acolo incat nu se mai putea locui cu el in aceeasi casa. Raisa spunea: „Am chemat atunci preotul si a sfintit casa. Seara a venit so­tul meu de la serviciu, iar eu ma temeam ca nu cumva sa-si dea seama ca s-a sfintit casa. La un moment dat nu l-am mai vazut. Au trecut cam 15 minute si am ho­tarat sa ies afara sa vad ce se intampla. Se culcase in paie. Nu era beat. L-am intrebat atunci de ce sta acolo si l-am poftit in casa. El mi-a spus: «Nu pot, nu am loc acolo». Eu am insistat sa intre. El s-a tarat atunci pana in casa, a tras pe podea aparatul radio si a spus: «Aici, pe dusumea, ma simt mai bine». Atunci m-am minunat cata putere poate avea sfintirea unei case”.

Nu demult o fata mi-a povestit ca se afla in apar­tament, singura, pe cand parintii erau plecati in concediu. Noaptea s-a trezit si a vazut cum dinspre tele­vizor venea spre ea o figura alba… S-a speriat foarte tare atunci. Nu a putut sa mai doarma si s-a rugat toa­ta noaptea. M-a chemat sa sfintesc apartamentul. La cateva zile dupa sfintire au venit si parintii. Ei suni necredinciosi, mama nefiind botezata. Mama, de in­data ce a intrat in casa, s-a oprit in prag si a spus: „Ce s-a intamplat? Nu recunosc apartamentul. Ce ai fa­cut aici?” Fata i-a explicat totul. Mama a vazut apoi pe perete semnele in forma de cruce si a zis: „Sa nu-i spui tatalui tau, ca se va supara”.

CITEȘTE CONTINUAREA AICIVezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


De ce TREBUIE NEAPĂRAT să îți SFINȚEȘTI CASA? Vezi ce PUTERE are acest OBICEI CREȘTIN | ROL.ro